'Azerbaycan'da soyug olsa biz üşüyerik'

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycanda soyug olsa biz üşüyerik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2018 01:36

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, zor ve çalkantılı bir dönemden geçen dünyada gerilimlerin düşürülmesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ‘yapıcı, kararlı ve istikrarlı işbirliğinin bu konuda iyi birer örnek olduğunu’ belirtti.

Haberin Devamı

Bakü'de, Azerbaycan Milli Meclisi'nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen özel oturuma katılan Binali Yıldırım, Türkiye ve Azerbaycan'ın aynı milletin evlatları olduğunu ifade ederek, Bakü’ye Anadolu’nun her köşesinden selam getirdiğini belirtti.

Konuşmasının ilk bölümünü Azerbaycan Türkçesiyle yapan ve katılımcılardan büyük alkış alan Yıldırım, "Azadlığımız, geleceğimiz, eminmanlığımız birbirine bağlıdır. Birlikte ağlayar, birlikte gülerik. Ümidlerimiz, heyallarımız ve ideallarımız eynidir. Eyni dilde danışırıg, fikirlerimiz eyni nögtalarda birleşir. Azerbaycan’da soyug (soğuk) olsa, biz üşüyerik. Azerbaycan'a soyug deyse, biz hastalanarık. Biz ‘ecnebi dövletlerin’ adlarını sayanda Azerbaycan’ı o kategoriyaya dahil etmerik. Çünkü Türkiye Azerbaycan’dır, Azerbaycan ise Türkiye" dedi. Yıldırım, bölgenin yıllardır kangren haline gelen en önemli meselesinin işgal altındaki Yukarı Karabağ olduğuna işaret ederek, "Bu meseleye kalıcı çözüm bulunmadan Kafkaslar’da çatışma riskini ortadan kaldırmak mümkün değildir. Türkiye, en başından itibaren Azerbaycan'ın beklenti ve taleplerini desteklemektedir. Ermenistan devleti, Yukarı Karabağ dahil, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından şartsız çekilmelidir" dedi. 

AŞURE DAĞITTI
Binali Yıldırım, Bakü Türk Şehitliği Camisi’nde Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov ve Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade ile birlikte cuma namazı kıldı. Yıldırım namaz sonrasında cemaate, Türk ve Azerbaycan bayrakları şeklinde süslenen aşureyi dağıttı.

BAKMADAN GEÇME!