Nüfus müdürlüklerine 1170 memur alınacak... Nüfus memuru personel alımları ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Nüfus müdürlüklerine 1170 memur alınacak... Nüfus memuru personel alımları ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2018 12:50

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye genelindeki nüfus müdürlüklerine bin 170 nüfus memuru alımı yapılacağını duyurdu. Memur olma hayali kuran vatandaşlar sürecin detayları için İçişleri Bakanlığı'nın resmi sayfasını sık sık ziyaret ediyor. Peki, nüfus memuru personel alımları ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Nüfus memuru alımlarıyla ilgili beklenen haber geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, nüfus memuru alımıyla ilgili açıklamada bulundu. Peki, 1170 nüfus memuru alımı ne zaman yapılacak?

1170 nüfus memurunun istihdam edileceği bilgisini veren Soylu, sürecin 1 ay içerisinde başlayacağını ifade etti. Nüfus memuru alımı ilanının yayımlanması ardından başvuru süreci başlayacak.

BİR SÜREDİR BEKLENİYORDU

E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, nüfus çalışanlarının iş yükünün arttığını belirterek, ek personel alımı beklediklerini dile getirmişti. Kart, nüfus müdürlüklerindeki personelin iş yükünün altından kalkabilmesi için yeni personel atanmasının şart olduğunu ifade ederek, "Bizler, yaşanabilecek problemler öncesi 'testi kırılmadan' uyarı görevimizi yapmak istiyoruz. Nüfus personellerimiz verilen her görevi özveri ile yerine getirmektedir. Ancak geldiğimiz noktada üzerimizdeki yükün ağırlığı taşıyamayacağımız boyuta gelmiştir. Nüfus personeli eksikliğinin en az 5 bin yeni personel atanması, bazı ilçe nüfus müdürlüklerimizin konumu nedeniyle güvenlik sorunlarının giderilmesini ve işlem yapacağımız cihazların daha kaliteli haline getirilmesini bekliyoruz." diye konuşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!