Başkan Kocamaz: Hiçbir gelirimiz yok

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocamaz: Hiçbir gelirimiz yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 13:21

Başkan Kocamaz: Hiçbir gelirimiz yok

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye olarak satacak hiçbir gayrimenkulleri olmaması nedeni ile gelirlerinin de olmadığını söyledi.
Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı toplantısının birinci birleşimi, Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda, idare tekliflerine ait 24, komisyon raporlarına ait 8 ve gündem dışı 8 olmak üzere toplam 40 madde görüşüldü.
Toplantıda söz alan Başkan Kocamaz, mali tablolardan çıkan sonuçlara göre, Büyükşehir Belediyesi’nin sermaye ve arsa satışı gelirlerinin yüzde sıfır olduğunu belirterek, "Büyükşehir belediyelerinin kurumlardan aldığı paylarla ilgili bir oran verilmiş. Belediyelere genelde yüzde 70 civarında genel bütçeden pay geliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 86’sı Ankara’dan geliyor. Taşınmaz gelirlerine baktığımız zaman genelde belediyelerin payları gayrimenkul satışları olarak görünüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 sermaye gelirleri yüzde sıfır. Bizim satacak hiçbir gayrimenkulümüz yok. Türkiye ortalamasında biz yine yüzde olarak sıfırız. Aslında belediyelerin en önemli geliri arsa üretmektir. Bizim bölgemize geldiğimizde biz 1/100 binlik planı onaylatmakta bile zorluk çekiyoruz. Her tarafımız tarım arazisi. Genel bütçeden gelecek paylara kendinizi bağlamışsınız diye bizleri de eleştiriyorlar. Bu işlerin mecburiyetten kaynaklandığını özellikle bilmenizi istiyorum" diye konuştu.
Mezitli Meyve-Sebze Hali’nde bulunan esnafların işyerlerinin merkez hale taşınması ile ilgili madde hakkında konuşan Kocamaz, "Mezitli hali ile ilgili hatırlarsanız daha önce karar almıştık. Bu haldeki esnafların mağdur edilmemesi için yeni hale taşınması gerekiyor. Orada da bir planlama yapıldı. Bu çerçevede arkadaşlarımız gerekirse projeyi bize verin, biz kira karşılığı yapalım gibi iyi niyetle bize geldiler. Hal yönetimi, dernek yönetimi bu esnafların oraya gelmesini istemiyor. Bunlar geçmişten bu yana alışmışlar belediyeleri yönetmeye. Bizim de bu insanları mağdur etmememiz lazım. Yasa açık. Bir yer kapatılırsa oradakileri farklı bir yerde istihdam etmemiz lazım. Dolayısıyla buradaki yerler yapılacak. Oradaki işyeri sayısı 68 tane olup, 36’sı Büyükşehir’de, 32’si özel mülkiyete ait. Biz bunlardan tespit yaptırdık. Hala orada fiili olarak bu işi yapanlar için bu taşımayı istiyoruz.  Yasalara göre bir kişiye bir tane iş yeri verilir ama geçmişte bir kişiye 32 tane iş yeri verilmiş. O kişinin de tekrardan böyle bir talepte bulunması söz konusu değil" dedi.
Gülnar İlçesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında hizmete açılan İshaklar Köprüsü’ne, Şırnak’ta hain terör örgütünün araziye döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Hacı Mustafa Can’ın isminin verilmesi kararı mecliste oy birliği ile kabul edildi.

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!