7 bin yıllık höyük tescilsizmiş

Güncelleme Tarihi:

7 bin yıllık höyük tescilsizmiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 23:55

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, Şarkikaraağaç-Beyşehir karayolu üzerinde yürütülen yol genişletme ve kazı çalışmalarında 7 bin yıllık Araklı Höyüğü’nün yok edilmesiyle ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

ANTALYA Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında yol çalışmasında görev alan kişilerin tespiti yapıldı. Antalya Karayolları 13’üncü Bölge Müdürlüğü’nden ise ayrıca savunma talep edildi. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan savunmada, kazı öncesi bölgeye ait tapuların incelendiği, yapılan incelemelerde bölgenin 1’inci derece arkeolojik sit alanı olduğuna dair herhangi bir resmi kaydın bulunmadığı belirtildi.

‘KENDİ İSMİMİ DE YOLLADIM’
Soruşturma süreci ile ilgili Hürriyet’e konuşan Antalya Karayolları 13’üncü Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu şöyle dedi: “Biz dosyamızı hazırladık. Savcılık isimleri istedi ben de kendi ismim dahil hepsini gönderdim. Henüz ifade vermedik. Ancak şunu söyleyebilirim, tapuda şerh falan yoktu. Arkeolojik alan olduğunu bilmiyorduk. Burası vatandaşa para ödeyip kendi adımıza tescil ettirdiğimiz bir yer. Hukuki süreçte her şey netleşecek. Mahkemenin kararına göre hareket edeceğiz.”

TARİH YOK EDİLMİŞTİ
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Çot ise “Tescil konusu bize de geldi. Ancak tapuyu henüz incelemedik” dedi. Yılın tarih skandalına neden olan yol çalışması sırasında tarihi belge niteliği taşıyan ilk tunç çağına ait birçok eser yok edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!