Ameliyatla sağlığına kavuşan sokak hayvanı rutin kontrolde

Güncelleme Tarihi:

Ameliyatla sağlığına kavuşan sokak hayvanı rutin kontrolde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 13:21

Ameliyatla sağlığına kavuşan sokak hayvanı rutin kontrolde

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- HAYVAN sever Ömer Faruk Yeşilyurt tarafından sokakta rahatsızlanmış halde bulunan 9 yaşındaki kurt köpeği, götürüldüğü Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuşturuldu. Yaşından dolayı gaz anestezi yapılarak ameliyata alınan sokak köpeğinin vücudunda tespit edilen tümörler alındı. Kısırlaştırma işlemi uygulanan köpeğe 'Doğa' ismi verildi. 
Kendisini bulan Ömer Faruk Yeşilyurt tarafından da sahiplenilen Doğa, şimdi barınağa rutin kontrolleri için geliyor. Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde günde ortalama 30 yaralı veya hasta hayvana gerekli tedavi işleminin uygulandığı belirtildi. Parazit tedavisinden açık yara müdahalesine, dermatolojik vakalardan sakatlanmaya kadar birçok konuda hizmet veren Çankaya Belediyesi Barınağı, hayvanların sağlığı için her türlü çalışmayı gerçekleştiriyor. Başkentte sokak hayvanlarına yönelik en kapsamlı çalışmayı gerçekleştiren Çankaya Belediyesi, son olarak sokakta kanamalı bir şekilde bulunan 9 yaşındaki kurt köpeğini sağlığına kavuşturdu. 
Yetkililer, barınakta yavru sahiplendirme bölümü ve yoğun bakım ünitesinde bulunan köpeklerin günlük sağlık taramasının da yapıldığını belirttiler. Bu amaçla yavruları tedbiren her türlü parazite karşı korumak, yoğun bakım ünitesinde bulunan hayvanları ise ameliyat ve tedavi sonrası gözlem altında tutmak üzere gün içerisinde iki kez kontrollerinin yapıldığı belirtildi. Yetkililer, uzman veterinerler tarafından yapılan kontrollerde hayvanlara yapılan her türlü işlemin de kayıt altına alındığını belirttiler. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!