Ameliyatı riskli görülen hasta sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Ameliyatı riskli görülen hasta sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 20:01

Ameliyatı riskli görülen hasta sağlığına kavuştu

Haberin Devamı

DENİZLİ'de, safra kesesi ameliyatı olması gereken, ancak ilerleyen yaşı ve kalp rahatsızlığı yüzünden risk altında bulunduğu belirtilen 74 yaşındaki Mikail Caca, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan ve uzun zamandır karın ağrısı şikayeti olan Mikail Caca'ya, İzmir'de ve Balıkesir'de gittiği hastanelerde safra kesesinde taş olduğu söylendi. Ameliyat olması gereken ancak ilerleyen yaşı ve kalbinde stent bulunması sebebiyle ameliyat edilmesinin riskli olduğu söylenen Caca, ailesiyle birlikte Denizli'ye geldi. Özel Tekden Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Mehmet Tekin'e muayene olan 6 çocuk, 16 torun sahibi Caca, ameliyat edilmesinde bir sakınca görülmemesi üzerine laparoskopik safra kesesi ameliyatı ile uyutulmadan ve ağrı çekmeden tekrar sağlığına kavuşturuldu.
KONUŞA, KONUŞA AMELİYAT
Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, Mikail Caca'nın birçok hastalığının bulunduğu için risk taşıdığını, ancak belden altını uyuşturarak konuşa konuşa ameliyat yaptıklarını söyledi. Kombine anestezi yöntemiyle ameliyat esnasında hastalarla konuşabildiklerini belirten Op. Dr. Tekin, "Mikail Caca'nın birçok hastalığı var. En önemlisi, KOAH hastası olması ve kalbinde stent bulunması. Yani yüksek derecede riskli bir hasta olduğu için Caca'ya genel anestezi uygulanamazdı. Hastamızın belden aşağısını uyuşturduk ve hastayı uyutmadan konuşa konuşa, safra kesesi operasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Kombine anestezi yönteminde hastayla ameliyat esnasında konuşabiliyoruz ve hasta kendi ameliyatını seyredebiliyor. Hasta, genel anestezi almadığı için çok hızlı bir şekilde sağlığına kavuşuyor" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!