Amasya'da 520 bin turist hedefi

Güncelleme Tarihi:

Amasyada 520 bin turist hedefi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 11:49

Amasya'da 520 bin turist hedefi

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA)- AMASYA İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, kente 2016 yılında 520 bin turistin gelmesini beklediklerini söyledi. 
Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, kente gelen turist sayısının her geçen yıl arttığını belirttti. Kentin kültür, termal, doğa ve av turizmiyle öne çıktığını söyleyen Kaya, "2015 yılında ilimizi 479 bin kişi kentimizi ziyaret etti. 2015 yılının ilk 5 ayında ilimizi ziyaret eden turist sayımız 150 bin iken bu sayı 2016 yılında 170 bine çıktı. İlimizde ilk 5 ayda ilimizde yüzde 15'lik turist sayısında artış sağlandı" dedi. Amasya'yı Uzakdoğu'da bir marka haline getirmeye çalıştıklarını dile getiren Kaya, şöyle konuştu:
"Bunu da başardık. Şu anda Güney Kore'den yoğun bir şekilde bölgemize turist akını var. Bunun meyvesini daha önce ki yıllarda yaptığım çalışmalar sayesinde aldık. 2017 ve 2018 yıllarında özellikleEndonezya, Malezya, Singapur, Güneykore, Japonya, Hindistan ve Çin ülkelerinde tanıtımlarımıza ağırlık vermeye başladık. Bunun ilk ayağı olarak Amasya’mızın tanıtım filmini 13 dile çevirdik. Şuanda Amasya'nın 13 dilde tanıtım filmi var. Bunun içinde Korece, Hinduca, Lehce, İngilizce ve Arapça olmak üzere bütün dillere çevirmeye çalıştık. Bize hangi Ülkeden turist geliyorsa, o ülkenin dilinde tanıtmaya çalıştık. Bu çalışmamızın karşılığını da alıyoruz. Bayramdan sonra da inşallah yoğun bir turist akınıyla karşı karşıya kalacağız. Şuandaki yapılan rezervasyonlar onu göstermektedir. Özellikle ilimize Kore’den haftada 4 tur gelmekte, Temmuz ve Ağustos ayından itibaren 5-6 tur sayısına çıkacak. Her gün bir tane Koreli gurubumuz olacak." 
Yerli turistlerin Karadeniz turlarında ya başlangıç yada final noktasının Amasya olduğunu belirten Kaya, bu yıl  özellikle yeni bir destinasyon ortaya koymaya çalıştıklarını ifae ederken, "Seyahat acentelerimizle beraber, uçakla gelen yolcularımız Samsun Havalimanına indiriyor. Samsun Havalimanından Amasya, Tokat, Sivas, Kapadokya, Konya, Antalya ve tekrar İstanbul uçuşunu gerçekleştiriyoruz. Özellikle Uzakdoğu turlarımız bu turu tercih ediyorlar. 2015 yılsonu itibariyle 479 bin turistimiz gelmişti. Bu sene ki hedefimiz bu sayının 520 bin civarına yükseleceğini tahmin ediyorum. Tarihe yolculuk yapmak isteyen herkesi Amasya’ya bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!