Amasya’da Engelli Öğrencilere Tablet İle İnteraktif Gözlük Dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Amasya’da Engelli Öğrencilere Tablet İle İnteraktif Gözlük Dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 13:25

VALİ ÇOMAKTEKİN, ÖĞRENCİLERE TABLET BİLGİSAYAR VE İNTERAKTİF GÖZLÜK DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI.

Amasya’da Kılıçarslan Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda eğitim gören engelli öğrencilere tablet bilgisayar ve interaktif gözlük dağıtıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan “Engelsiz Bilişim Projeleri İşbirliği Protokolü” kapsamında yapılan tablet bilgisayar dağıtım programına, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte katılıp cihazları inceleyen Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “İnsanları severseniz, değer verirseniz, derdini ve sıkıntısını görürseniz mutlak suretle bir çözüm bulursunuz. Çünkü dinimiz de ‘Her zorlukta bir kolaylık vardır’ demektedir. Devletimiz bütün vatandaşlarımızın teknolojik imkanlardan üst düzeyde faydalanmaları için önemli yatırımlar ve projeler üretmeye başladı. Engelli kardeşlerimiz yetenekli ve zeki insanlardır. Onlara fırsat verildiğinde, sosyal hayatın içinde olduklarını ve toplumun gelişmesi için olumlu katkılar sunduklarını görüyorsunuz” dedi.
Öğrencilerin mutlu olmaları ve hayata hazırlanabilmeleri için Milli Eğitim Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü, çalışma arkadaşları ve öğretmenlerin büyük gayretleri olduğunu vurgulayan Vali Çomaktekin, “Arzu ettiğiniz neticeyi elde edebilmeniz için işinizi çok sevmeniz gerekir. İnsanlara şefkat, merhamet ve hoşgörüyle yaklaştığınızda farklı tabloların ortaya çıktığını görürsünüz. Devletimizin imkanları arttıkça insanlarımıza sunduğu hizmetlerin kalitesi de artıyor. Bu projeyi hayata geçiren Bakanlıklarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, öğrencilerimize katkı sunacak öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Dağıtılan ekipmanların toplam değerinin 15 bin TL olduğunu anlatan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş de bilgisayar kullanımında fiziksel engeli bulunan öğrencilerin, dağıtımı yapılacak tablet bilgisayarlar ve portatif gözlükler sayesinde, internet erişimine kavuşarak, alacakları eğitimlere aktif katılım sağlayacaklarını söyledi.
Okulu dolaşan Çomaktekin, idarecilerden de bilgi aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!