Altınözü zeytinyağına coğrafi işaret müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Altınözü zeytinyağına coğrafi işaret müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 15:20

Altınözü zeytinyağına coğrafi işaret müjdesi

Haberin Devamı

 

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)-HATAY Mustafa Kemal Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Akın Yakan Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur’u makamında ziyaret etti. G
erçekleştirilen ziyaret kapsamında Mustafa Kemal Üniversitesi, Altınözü Kaymakamlığı ve Antakya Ticaret Borsası ortaklığı ile Hatay İli Altınözü İlçesi Zeytinyağlarına Coğrafi İşaret Kazandırma Projesi ile ilgili Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve toplantıda hazır bulunan temsilcilere proje kapsamı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Doç. Dr. Akın Yakan, hazırlanan proje ile Altınözü zeytinyağlarına kazandırılacak coğrafi işaret tescilinin Hatay’da üretilen bu ürüne dinamik pazarlama gücü katacağını ve doğasından gelen anonim sahiplik gücüyle bölgesel ya da toplumsal bazda ekonomik gelişme aracı vazifesi göreceğini ifade etti. Altınözü zeytinyağlarına alınacak coğrafi işaret tescilinin Altınözü ilçesi kırsal kalkınmasında önemli bir araç görevi göreceğini dile getirerek, bu vesile ile Altınözü’nün zeytinyağını marka haline getirmiş olacaklarını söyledi.
Yakan konuşmasında şunları söyledi:
"Bu çalışma ile Türkiye de önemli ölçüde zeytinyağı üretim kapasitesine sahip Altınözü İlçesinde üretilen Zeytinyağına Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından verilen Coğrafi İşaret tescili alınması amaçlanmaktadır. Bu proje ile Altınözü zeytinyağının ülkemizde üretimi yapılan diğer bölge yağlarından ayırt edici özellikleri belirlenecektir. Bu kapsamda Altınözü zeytinyağı hasadı zamanı toplanacak yağ örneklerinde duyusal ve kimyasal test analizleri yapılacak olup; ayırt edici özellikler belirlenerek bilimsel bir rapor oluşturulacaktır. Oluşturulan bilimsel raporun Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret Başvurusunda kullanılması sağlanacaktır."
Kaymakam Uygur, MKÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından hazırlanan Hatay İli Altınözü İlçesi Zeytinyağlarına Coğrafi İşaret Kazandırma Projesi'ni çok önemsediklerini ve bu kapsamda Kaymakamlık olarak proje ortağı olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek proje kapsamında her türlü desteği vereceklerinin sözünü vererek emeği geçen herkese teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!