Altınova Belediye zabıtası göz açtırmıyor

Güncelleme Tarihi:

Altınova Belediye zabıtası göz açtırmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 12:37

Altınova Belediye zabıtası göz açtırmıyor

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Altınova Belediye Zabıta Amirliği ekipleri, ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Ekipler servis araçları, esnaf, gıda üzerine satış yapan işyerleri, okul kantinleri gibi sorumluluk alanlarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Ekipler, ilçede yolların bozulmasına neden olan ağır tonajlı kamyonlara ve inşaat alanlarına yönelik uygulamalar da gerçekleştirdi.

Zabıta Amirliği, İlçe Trafik Şube’nin desteğiyle yaptığı uygulamalarla Aralık ayı içerisinde Tersane Bölgesi’nde seyyar satıcılara göz açtırmadı. Her sabah Tersane Bölgesi’nde uygulama yapan Zabıta ekipleri; kanunda belirtilen şartları taşımayan, satış izni ve sağlık koşullarını göz önünde bulundurmadan satış yapan seyyar satıcılara gerekli yaptırımları uyguladı. Yapılan uygulamalarda menşei belli olmayan poğaça, simit gibi maddelerine el konuldu. Ayrıca satışların yapıldığı araçlara da işlem yapıldı.

Zabıta yetkilileri, seyyar satıcılarda satılan ürünlerin sağlık açısından sakıncalı olduğunu belirtti. Seyyar satıcılarla çok sıkı bir mücadele içinde olduklarını belirten yetkililer, “Denetimlerimiz kesintisiz olarak sürecek. Hiçbir kaçak girişime izin vermeden, titiz bir şekilde sürdürülen bu denetimlerde amaç vatandaşlarımızın sağlığıdır” dediler.

Ekipler, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için halk otobüsü ve minibüslerde denetimler yapıyor. Gerçekleştirilen denetimlerde; güzergâh hattına uygun seyir, duraklarda yolcu alıp verme düzeni, durak harici yolcu alıp verme, yolcu kapasitesine riayet edilip edilmediği, araçla ilgili belgelerin tam olup olmadığı gibi pek çok konuda denetim gerçekleştirildi. Kurallara uymayan veya eksiklikleri olan araç sürücüler idari ve yasal işlemlerin yapılması konusunda uyarıldılar.

Ekipler, servis araçlarının yaş sınırına uygunluğu, servis araçlarında camlarda kırık, koltuklarda ise emniyet kemeri ve yangın tüpleri ile tüm olumsuzluklar göz önüne alınarak denetlemeler yapıyor. Altınova Belediye Zabıta Amiri yetkilileri, personellerin can ve mal emniyeti için servis araçlarının kurallara uygun olması gerektiğini belirtti.

İlçede faaliyet gösteren ekmek fırınlarına denetimler de sıklaştırıldı. Fırınlarda temizlik ve gramaj konusunda denetim yapılırken, esnaf da bilgilendirildi. Denetimlerde, işyerlerinin genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu, imalat salonları ile un depolarının teknik ve hijyenik özellikleri ile çalışan personel, alet-ekipman temizlik ve hijyeni konusunda incelemeler yapıldı.

Zabıta ekipleri, ilçe genelindeki inşaatlara yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Kaçak yapılaşma ve proje dışı uygulamalar konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, “Kural dışı uygulamalara taviz vermemiz mümkün değil. Yasalara aykırı yapılan yapılara ve uygulamalara karşı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da taviz vermeyeceğiz” dedi.

İnsan sağlığının ve güvenliğinin her şeyin üzerinde olduğunu dile getiren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, "Vatandaşlarımızın tüketici hakları da son derece titiz bir şekilde kontrol edilmekte. Halkımızın menfaatlerine olan bu tür uygulamalarımız devam edecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!