Altınordu geçen yılı aradı

Güncelleme Tarihi:

Altınordu geçen yılı aradı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 13:28

Altınordu geçen yılı aradı

Haberin Devamı

Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, (DHA)- PTT 1'inci Lig'in son haftasındaki İzmir derbisinde Karşıyaka'yı 3-1 mağlup ederek sezonu 44 puanla 10'uncu sırada tamamlayan Altınordu, geçen sezonki performansının 10 puan gerisinde kaldı. 2014-15'te 34 maçta 15 galibiyet, 9 beraberlik, 10 mağlubiyet alıp 54 puan toplayan Altınordu, bu sezon aynı periyotta 11 galibiyet, 11 beraberlik, 12 mağlubiyet alarak 44 puanı hanesine yazdırabildi. Altınordu geçtiğimiz sezon 60 kez rakip fileleri sarsıp, kalesinde 39 gol görürken, 2015-16'da 39 kez gol atıp, 43 gol yedi.
Sezon başında koydukları puan hedefini tutturamadıklarını dile getiren teknik direktör Hüseyin Eroğlu, "İç sahada uzun bir kazanamama serimiz oldu. Bu bizim ilk 6'dan uzaklaşmamıza neden oldu. Futbol anlamında doğruları yapıp çizgimizi bozmadık. Şanssız şekilde puan kayıpları yaşadığımız karşılaşmalar oldu. Bu sezondan dersler çıkarıp, önümüzdeki sezon daha iyi olacağız" diye konuştu. Eroğlu, seneye Erce, Berk, Kerim, Recep, Fatih, Barış gibi gençleri hazırlayacaklarını dile getirdi.
KALECİ EVREN GÖRDERİLDİ
Altınordu'da 2012-13'te 3'üncü Lig, 2013-14'te ise 2'nci Lig'de yaşanan şampiyonluklarda büyük pay sahibi olan kaleci Evren Üstündağ ile yollar ayrıldı.
Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, tecrübeli kalecinin 2016-17 sezonu kadroda yer almayacağını açıkladı. Evren'in şampiyonluklarda önemli emeği olduğunu belirten Eroğlu, "Hizmetleri için kulübüm ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Kararımızı kendisine ilettik. Sürekli forma giyebileceği ve gelişimini sürdüreceği bir kulüpte çok başarılı olacağına inanıyorum" dedi. Evren bu sezon 4 Lig, 1 kupa maçında oynadı.
ÇOK GÜZEL HAREKETLER
İzmir derbisinde Altınordu yönetiminin, 2'nci Lig'e düşen Tarşıyaka çin tribüne, "Karşıyaka'ya Süper Lig yakışır" pankartı asması alkış toplarken, yeşil kırmızılılar da ebedi dosta altyapıda jest yaparak karşılık verdi. Karşıyaka U21 takımı, Torbalı'da oynanan U21 Ligi maçında şampiyonluğu daha önce garantileyen Altınordu takımını sahaya alkışlayarak çıkardı. Tünelin başında koridor oluşturan genç Karşıyakalılar, rakibe çiçek vererek centilmenlik örneği sergiledi. İki İzmir ekibinin hem altyapıda hem de üstyapıda gösterdiği dayanışma ve fair play ruhu asırlık çınarların dostluk bağlarını güçlendirdi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!