Altınok binalarına irticacı diyen sergiyi kapattırdı

Güncelleme Tarihi:

Altınok binalarına irticacı diyen sergiyi kapattırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2007 00:00

Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin açtığı ’Mimarlıkta irtica (çağdışı) var mı?’ adlı sergide örnek olarak Keçiören’deki binaların fotoğrafları sergilenince kızılca kıyamet koptu. Sergilenen fotoğrafların hemen hemen tamamı Keçiören’deki binalardan olunca, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, serginin bulunduğu Karum Alışveriş Merkezi’nin yönetimini arayarak, sergiyi dört gün önceden kaldırttırdı.

TÜRK Serbest Mimarlar Derneği’nin açtığı ’Mimarlıkta irtica (çağdışı) var mı?’ adlı sergide örnek olarak Keçiören’deki binaların fotoğrafları sergilenince, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok müdahalede bulunarak, sergiyi kaldırttı. Sergilenen fotoğrafların hemen hemen tamamı Keçiören’deki binalardan olunca, Altınok, serginin bulunduğu Karum Alışveriş Merkezi’nin yönetimini arayarak, sergiyi 4 gün önceden kaldırttırdı. Dernek ise, Altınok’a tepki gösterdi.

Dernek Başkanı Murat Artu konu ile ilgili şu görüşleri savundu: "Aslında şu anda yapılanan Hrant Dink’in öldürülmesinden hiçbir farkı yok. Bir soru sormak istedik, ama hemen müdahale edildi. Yani Türk’ün soru sormaya bile hakkı yok. Sayın Altınok, Karum yönetimini arayarak, sergimizi kaldırttırdı. Hem de cumartesi gününe kadar parasını peşin ödediğimiz halde. Bir anket yapma hakkımız bile kalmadı. Ama ben anket sonuçlarımızı açıklayayım; sorumuza ’evet’ yanıtını veren 70, ’hayır’ yanıtını veren ise 3 kişi var. Bu da bize bir fikir verdi."

ALTINOK KENDİNİ SAVUNDU

KENDİSİNİ eleştiren sergiyi kaldırtan Altınok ise kendisini şöyle savundu:"Aslında bunlara yanıt bile vermek istemiyorum. Biz kendi kültürümüze ve mimarimize sahip çıkıyoruz ve mimarimizle gurur duyuyoruz. Büyük devletlerin kendilerine özgü mimarileri olur. Biz göreve gelmeden önce bu ilçede mimari projeler kurşun kalemle getiriliyordu. Şimdi 3 boyutlu bilgisayar görüntüleri ile önümüze geliyor. Osmanlı ve Selçuklu mimarisini ilçemizde yaşatmaya çalışıyoruz. Yaptığımız bu güzel eserleri baltalamaya çalışıyorlar. Ama biz sonuna kadar yaptığımız eserlerin arkasındayız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!