Altınapa Baraj Gölü’nde Yasak Ağ Operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Altınapa Baraj Gölü’nde Yasak Ağ Operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 13:50

ALTINAPA BARAJ GÖLÜ'NDE 600 METRE MİSİNA AĞ VE AĞA TAKILI CANLI VAZİYETTE ÇOK SAYIDA SU ÜRÜNÜ ELE GEÇİRİLDİ.

Konya-Beyşehir Karayolu üzerinde bulunan ve ticari avcılığın yasak olduğu Altınapa baraj gölünde 600 metre misina ağ ve ağa takılı canlı vaziyette çok sayıda su ürünü ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, Konya Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği’ne gelen Altınaba baraj gölünde misina ağ ile avcılık yapıldığı yönünde ihbar üzerine durum Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi Müdürlüğü ile Selçuklu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirildi. Altınapa Baraj Güvenlik ekibinin de nezaret ettiği baraj gölünde gece yarısı yapılan denetim ve kontrollerde, çapa yardımıyla suyun derinliklerinde ağ taraması gerçekleştirildi. Denetim sonucunda baraj sularında 600 metre uzunluğunda misina ağ ve bu ağa takılı vaziyette çok sayıda canlı balık ele geçirildi. Ortalama ağırlıkları 1 ila 7 kilogram arasında değişen canlı sazan balıkları baraj sularına tekrar bırakılırken, ele geçirilen misina ağlar imha edilmek üzere Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Konya Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise, 2015 yılı içerisinde Altınapa Baraj gölünde ısrarlı takiplerle yapılan denetimler sonucu ele geçirilen yaklaşık 25 bin metre misina ağın ilgili kurumlarca yakılarak imha edildiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!