Altın yükselişini sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Altın yükselişini sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2010 14:38

ABD’den gelen son verilerin ekonomik iyileşmeyle ilgili olumlu bir tablo çizmemesi ve Avrupa’daki borç krizine yönelik devam eden kaygılar, altının 1.400 dolar üzerine çıkmasına neden oldu. Uzmanlar, kaygıların devam etmesinin, değerli metale olan ilgiyi artırıp, fiyatları daha da yukarı çekebileceğini belirtiyor.

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor 
Haberin Devamı

        

Altının kız kardeşi olarak gösterilen gümüş de değer kazanmaya devam ediyor.       

 

Hemen teslim altının onsu Asya’daki ilk işlemlerde 1,406.25 dolara kadar yükselirken, daha sonra hafif gerileyerek 1,402.47’ye düştü. Altın dünkü işlemlerde yüzde 1.6 artış kaydederek, 3 Aralık’tan bu yana gördüğü en sert yükselişi yaşadı.

 

New York Emtia Borsası’nda, Ocak teslimli altının onsu yüzde 0.2 yükselerek, 1,407’e yükseldi.

 

Altın, Avrupa’daki borç krizine yönelik kaygılar ve ABD’deki düşük faizlerin yatırımcıları değerli metale yöneltmesiyle bu yıl yüzde 28’in üzerinde değerlendi. Değerli madenin fiyatı 7 Aralık’ta 1,431 doları görmüştü.

Haberin Devamı

 

Altındaki yükseliş peş peşe 10’uncu yılında da devam ediyor. Bu son doksan yılın en uzun yükseliş süreci olarak kabul ediliyor.

 

Güney Kore merkezli aracı kurum Tong Yang Futures Trading Co.’nun analistlerinden Park Jong Beom, “Euro bölgesine yönelik endişeler halen devam ediyor. 2011’e yönelik iyimser beklentilerin gelmesiyle birlikte, yatırımcıların ilgisinin emtiaya yöneldiğini görüyoruz” dedi.

 

Yükseliş yalnızca altın değil, diğer emtia ürünlerinde de gerçekleşti. Hemen teslim gümüşün onsu yüzde 0.4’lük yükselişle 30.40 dolara yükseldi.

 

ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Gartman Letter’ın ekonomistlerinden Dennis Gartman, yatırımcıların ellerini döviz cinsinden varlıkları satıp, değerli metali almalarını istedi.

 

*Bu yazı Bloomberg BusinessWeek’te “Gold Advances Most in Seven Weeks; Silver Closes at 30-Year High” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

Haberin Devamı

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:                

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                                

                                

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:                  

http://twitter.com/HurriyetEkonet  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!