Altın Koza'da buzlar çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Altın Kozada buzlar çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Adana 11'inci Altın Koza Film Festivali, Zeki Demirkubuz'un yönettiği, Derya Alabora, Haluk Bilginer ve Güven Kıraç'ın başrollerini paylaştıkları ‘‘Masumiyet’’in zaferiyle önceki gün sona erdi.

Altın Koza Kültür ve Sanat Festivali'nin düzenlendiği ilk yıllarda Kuyu, Umut, Ağıt gibi filmlerin ödüllendirilmesi, festivalin Antalya Film Festivali'nden farklı misyonunu ortaya koymuştu. Bu yıl 8-12 Ekim tarihleri arasında Yeşilçam'ın emektar oyuncuları, Adana sokaklarında dolaşmasalar, kimse şehirde sinemayla ilgili bir festival olduğunu fark edemezdi. Antalya Film Festivali'nde oyuncular ve filmler üzerinde yapılan tartışmalar, 11'inci Altın Koza ve Sanat Festivali'nde organizasyon bozukluğu üzerinde yoğunlaştı. Mektup kağıdına basılan festival programı, hemen her gün değiştirilirken, konuklar program olmadığı için filmleri takip edemedi. Adana halkıysa Türk sinemasının ünlü yıldızlarını görüp imza almak ve birlikte fotoğraf çektirmekle yetindi.

Festival kapsamında Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda Ali Hakan'ın yönetmenliğinde düzenlenen ‘‘Türk Sineması'nda Yeni Kuşak’’ adlı panele Haluk Ünal, Tuna Erdem, Ferzan Özpetek, Güven Kıraç ve Zeki Demirkubuz katıldı. Seyirciler, panelistlere sinemayla ilgili soruların yanı sıra, organizasyon konusundaki şikayetlerini de anlattı. Öğrenci filmleri yarışmasına katılan genç sinemacılar, profesyonel sinemacılarla tanışma imkanı bulurken, staj ve iş imkanları da konuşuldu. ‘‘Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması’’nın jürisi, sonuçları yetiştirmek için 19 filmi dört günde izledi.

Festivalin sunucuları Tarık Tarcan ve Açelya Akkoyunlu, yaptıkları gaflarla film festivali sunmanın ne kadar zor olduğunu kanıtladılar. Antalya Film Festivali'nde ‘‘Nihavend Mucize’’ filmine ‘‘Nihavend Mucizesi’’ diyen Tarcan, Adana Film Festivali'nde aynı hatayı tekrarladı. Ayrıca, ‘‘Akrebin Yolculuğu’’ filmine ‘‘Akrebin Yolcusu’’ demesi, Tarık Tarcan'ı festivalin flaş ismi yaptı.

Gençlerin başarısı

Festivalde en çok ödül alan ‘‘Masumiyet’’in yönetmeni Zeki Demirkubuz'un 33, ‘‘Hamam’’ın yönetmeni Ferzan Özpetek'in 37 yaşında olması, sinemada gençleri başarısını kanıtladı.

Festivale katılmayan Atilla Özdemiroğlu, Mevlüt Koçak, Ercan Yılmaz, Ömer Kavur, Macit Koper, Nuri Bilge Ceylan'ın ödülleri, arkadaşları tarafından alındı ve kendilerine iletildi.

Ödül töreni bitince dönüş çilesi başladı.Kimse saat kaçta ve nasıl döneceğini bilmediği için, tartışmalar çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!