Altı binden fazla kadına iş kurma eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

Altı binden fazla kadına iş kurma eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2012 21:30

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Palandöken, TESK olarak 170 bin kadın üyeleri bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. TESK’in çalışmaları hakkında Şahin’e bilgi veren Palandöken, TESK’in 170 bin kadın üyesi olduğunu söyledi. TESK’in Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu ve kadın üye bakımından da yine Türkiye’nin ve birçok Avrupa ülkesinin sahip olamadığı kadın üyeye sahip olduklarını ifade eden Palandöken şöyle konuştu:

“170 bini kadın olmak üzere yaklaşık 2 milyon üyemiz bulunuyor. Ülke genelinde konfederasyonumuza bağlı 3 bin 110 oda, 82 birlik ve 13 mesleki federasyon bulunmaktadır.

Yirmi beş ilde kadın kurulu

TESK tarafından hazırlanan 2002-2004 yılları arasında “Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi” ve 2007-2009 yılları arasında da “Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi Projesi” AB destekleri ile başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu projeler, Türkiye’de yürütülen en büyük ve başarılı projeler olmuştur. 6 binden fazla kadın iş kurma ve iş geliştirme eğitimleri ile danışmanlık ve rehberlik hizmetleri almıştır. Ayrıca, Konfederasyonumuz bünyesinde bir Kadın Girişimciliği Koordinasyon Merkezi ile 25 ilde de Yerel Esnaf ve Sanatkar Kadın Kurulları kurulmuştur.”

Haberin Devamı

Şahin: Birlikte çalışmaya hazırız

TESK’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Bakan Şahin, TESK ve Bakanlık arasında kısa sürede bir yol haritası belirleyerek kısa, orta ve uzun vadede sorunları çözmek ve yeni projeler için çalışma yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!