Alsancak'a Mavişehir benzeri proje

Güncelleme Tarihi:

Alsancaka Mavişehir benzeri proje
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 14:00

EMLAK Konut Gayrimenkul Ortaklığı, İzmir'de daha önce meslek odalarının açtığı davalar sonucu yargı kararı nedeniyle iptal olan imar plan notları nedeniyle sürüncemede kalan Tariş'e ait Alsancak'taki 133 bin 580 metrekare arazide, alışveriş alanları, ofisler, turizm, kültür alanları recidence, konutların yeralacağı Mavişehir benzeri proje gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Tariş Birlikleri ile protokol imzalayan Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum tahminen 2,5 - 3 milyar TL hasılat beklenen projeyle ilgili "Her ne olursa olusun dava açarız zihniyetine izin vermeyceğiz" dedi.

İzmir'de 2003 yılından itibaren kamuoyunun izlediği İzmir Yeni Kent Merkezi kapsamında, Alsancak Stadı arkasındaki Tariş'e ait değerli arazilerle ilgili imar planlaması ve buraya yapılacak projeyle ilgili yeni döneme girildi. Daha önce bu alanda konut, recidence, ofis, otel, AVM'nin de içinde olduğu proje gerçekleştirmek üzere harekete geçen Özak GYO, meslek odalarının açtığı dava sonucu yargının bu projeye olanak sağlayan plan notlarının iptal etmesi sonrası süreçte projeden vazgeçti. Ardından Emlak Konut GYO projeyi yürütmeye devam etti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi EPP (Emlak Planlama Proje Yönetim A.Ş) verilen alana üçte 1 konut yapılmasının önünü açan plan notu Ekim ayında onayladı. Ancak plan henüz askıya çıkmadı. İmar durumuyla ilgili olumlu gelişmelerin ardından bugün Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murut Kurum ile Tariş Birlikleri yöneticileri Alsancak Stadı'nın arkasında kalan demiryoluna paralel 133 bin 580 metrekarelik Tariş'e ait arazide proje gerçekleştirmek üzere protokol imzaladı. Kurum, burada yaptığı açıklamada İzmir'in yerli ve yabancı yatırımcının tercih ettiği bir kent olduğunu söyledi. Projenin sosyal boyutu da olduğunu belirten Kurum, Tariş'in 150 bin üyesini yakından ilgilendirdiini belirtti. İzmir'in güzelliğine güzellik katacak bir proje için yola çıktıklarını belirten Kurum, " İzmir bizim için önemli. 90'lı yılarda Mavişehir Bölgesi'ne modern yaşam alanları oluşturduk. 2000'li yıllardan itibaren sonra Soyak Mavişehir, Emlak Konut Pelikan Sitesi, Mavişehir Modern, Park Yaşam Mavişehir gibi proje değerleri toplamı yaklaşık 1.2 milyar TL'yi bulan projeleri tamamladık. Toplam 4 bin bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edildi" dedi.

Haberin Devamı


CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'DAN DESTEK İSTEYECEĞİZ
Mavişehir'de ne yaptılarsa Alsancak'taki projede de yapmaya çalışacaklarını hatta üstünde bir projeyi hayata geçirmek istediklerini açıklayan Kurum, projeden toplamda 2.5- 3 milyar TL hasılat beklediklerini söyledi. Kurum, basın mensuplarının arazinin imar planıyla ilgili daha önce açılan davaları ve iptal kararlarına dikkat çekilerek benzer bir durum olup olmayacağı sorusuna "Emlak Konut olarak 1953 yılından beri iş yapıyoruz. Hiçbir işi yarım bırakmadık. Emlak konut güveni sarsacak vatandaş nezdinde hiçbir girişimimiz olmadı. Emlak Konut bir kamu iştirakidir. Bölge imar koşulları neyse ona uygun hareket edeceğiz Her ne olursa olsun dava açarız zihniyetine izin vermeyeceğiz. Buna karşın yapılması gereken neyse onu yapacağız. Burası sadece Emlak Konut'un yeri değil. Tüm Ege Bölgesi'nmdeki tarım işçilerini ilgilendiriyor. Bölge imar koşullarında yapacağız. Gerekli sosyal donatları bırakacağız. Gereken neyse yapacağız. Büyükşehir ve Konak Belediye Başkanları ile görüşeceğiz. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Çevre ve Şehircilik Bakanı'ndan destek isteyeceğiz. Bölgenin imar koşuları turizm ticaret alanıdır. Alışveriş alanları, ofisler, turizm alanları, kültür alanları, recidence, konutlar ve bu alanın ihtiyacını karşılayacak sosyal konutlar projede olacak. Eskiyi yaşatacak bir mekan de yapmak istiyoruz. Amacımız olmayan bir şeyi istemek değil"dedi. Kurum, Birlikler'in borçlarına ilişkin bazı ödemelerin de yapıldığına belirtti. Alsancak'taki projeden elde edilecek gelirin yüzde 20'si Emlak Konut'a Yzüde 80'i ise Tariş Birlikleri'ne kalacak.

Haberin Devamı


ÇETİN: SIRF DAVA AÇMA KAYGISIYLA HAREKET DOĞRU DEĞİL
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Cahit Çetin yaptığı konuşmada Ege Bölgesi'ndeki sekiz kişiden ikisinin Tariş ile ilişkili olduğunu söyledi. Alsancak'taki bu gayrimenkullerin İzmir ve ülke ekonomisine yarar getirmesi için projenen önemli olduğunu belirten Çetin, imar planlarına sırf dava açmak kaygısıyla hareket edilmesini doğru bulmadıklarını söyledi. Mahkeme kararı doğrultusunda hareket edileceğini ve gerekli özenin gösterileceğini dile getirdi.Tariş İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan ve Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumalar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Faruk Aydın da projeyi üyelerinin dört gözle beklediklerini söyledi. Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!