Alsancak çilesi bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Alsancak çilesi bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 13:07

İZMİR'de kent merkezi Alsancak girişinde yolun daralması nedeniyle yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığının çözümü için TCDD'ye ait bahçe duvarının yıkılıp, yola bir şerit daha eklenmesini sağlayacak protokolün imzalanmasının ardından çalışmalar başladı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 gün içinde duvarı bir metre geriye çekerek, yolu çift şeritli hale getirecek.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de Alsancak girişinde yolun daralması nedeniyle yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm olacak protokolün bir an önce imzalanması için 19 Nisan'da talimatını verdi. TCDD Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol sonrası bugün (cuma) TCDD'ye ait bahçe duvarını yıkıldı. Protokole göre Vahap Özaltay Meydanı ile Alsancak Gar önü arası yol iki gidiş, geliş olacak.


TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, Alsancak Gar havzasındaki toplam müstakil parseli 119 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor. Sözkonusu alan Bölge Müdürlüğü'nün önündeki kavşak ve Tarihi Havagazı Fabrikası'nını önü ve kilisenin önündeki yol halihazırda DDY mülkiyetinde. Büyükşehir Belediyesi ile 1990'lı yıllarda yapılan sözleşme gereğince kavşak ve havagazı fabrikası arasındaki 9 bin metrekarelik alanla ilgili bir açık alan kiralama sözleşmesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı sonu itibariyle gerek tramvay hattı projesi gerekse yol genişletme çalışması kapsamında DDY karşısında kilisenin önündeki alanla bizim kreş bölgesi arasındaki alanda 1.5- 2 metre yolu istimlak edip, yolu genişletme talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Alsancak çilesi bitiyor


TCDD, hem tramvay alanı hem de mevcut yolu sözleşmenin içine ilave ederek, 9 bin 500 metrekarelik alanın 18 bin bin 500 metrekareye genişletmesi de dahil protokol hazırladı. Bu kapsamda tescilli parsel olması nedeniyle Kültür ve Tabiatı Koruma Bölge Müdürlüğü'nden onaylar, izinler alındı, ihale komisyon kararını alarak Genel Müdürlüğümüze 24 Mart 2016 tarahinde gönderildi. Genel Müdürlük bakan Yıldırım'ın talimatıyla protokolü onayladı ve sözkonusu alan belediyeye kiralandı. Belediye de bu kapsamda kreşin önündeki alanı 1.5 metre duvarı çekecek ve yolu da genişletme çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı


TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, 25 metre uzunluğundaki duvarın 1.5 -2 metre geriye çekileceğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım ve yapım çalışmalarını 30 iş gününde tamamlayacağını su ve elektrik tesisatının da düzenlenmesinin ardından duvarın daha iç taraftan yeniden örüleceğini ve TCDD kreşi ile Kilise arasında kalan yolun gidiş geliş dört şeride çıkarılarak trafiğin rahatlatılacağını anlattı. Büyükşehir Belediye yetkilileri de çalışmaları trafiği aksatmamak için daha çok geceleri yaparak, yolu biran önce dört şerit olarak açmak istediklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!