Alpullu'da Şeker, Kültür ve Müzik Festivali  

Güncelleme Tarihi:

Alpulluda Şeker, Kültür ve Müzik Festivali
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2018 18:33

Alpullu'da Şeker, Kültür ve Müzik Festivali  

Haberin Devamı

BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesi Alpullu beldesinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Şeker, Kültür ve Müzik Festivali, etkinliklerle başladı.

Alpullu Beldesinde 3 gün sürecek Şeker, Kültür ve Müzik Festivali, Barış Parkı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, festival coşkusunu 30 Ağustos Zafer Bayramı ruhuyla sahip çıkan, aydınlık yürekleriyle daha da anlamlı bir hale geldiğini söyledi. Kırcı, şöyle dedi:

"Bugün iki coşkuyu aynı anda yaşıyoruz. Bir yandan 13'üncüsünü düzenlediğimiz ve üç gün sürecek olan festivalimizi sevgiyle kucaklarken diğer yandan da Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştıran Büyük Zaferin 96'ıncı yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanı içinde huzurlarınızda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurdumuza ve bağımsızlığımıza kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu'nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. İlk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Başkomutan Mustafa Kemal'in önderliğindeki yüce Türk ulusu, düşmanı yurttan atarak ülkeyi sonsuz özgürlük ve bağımsızlığına kavuşturmuşlardır. Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve unun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. 30 Ağustos Zaferi ile yeni bir güneş doğmuş ve bu toprakları ulusumuzun elinden almaya kalkan düşmanları yakıp kavurmuştur. Bu güneş hala bu güzel ülkenin ufuklarını aydınlatmaya devam ediyor. Bu güneş özgürlük güneşidir. Bu güneş çağdaşlık güneşidir. Bu güneş cumhuriyettir, bu güneş Mustafa Kemal Atatürk'tür. İşte bizler bu akşam, bu meydanda bir festival coşkusu için toplanabiliyorsak, bu güneş sayesindedir."^

Festivale katılan davetlilere, etli pilav, ayrın ve helva ikram edildi. Festival Lalapaşa Belediyesi folklor grubu ve Lüleburgaz Dans & Trakya Grubu'nun gösterileri ile devam etti. Protokol üyelerinden oluşan festival korteji daha sonra, stantları ziyaret ederek, esnaf ve kuruluş yetkilileri ile sohbet etti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!