Almanya'dan 4 milyon markı reddetmedim

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan 4 milyon markı reddetmedim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un, Alman Hükümeti'nin ‘Türkiye’de Aile Sağlığı Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Projesi' kapsamında vermek istediği 4 milyon markı geri çevirmediği belirtildi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, proje konusundaki çalışmaların devam ettiği kaydedilerek, şöyle denildi:

Türkiye Cumhuriyeti ve Federal Almanya hükümetleri arasındaki ‘Türkiye’de Aile Sağlığı Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Projesi' anlaşması, 27.8.1995 tarih ve 22283 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla yürürlüğe girmiş ve proje 1996 yılında Balıkesir, Trabzon, Mardin, Gaziantep, Konya, Erzincan illerinde başlamıştır. Projenin birinci dönemi 1999 yılı sonunda sona ermiştir.

2000 yılında Federal Alman Hükümeti ile Türk Hükümeti adına Sağlık Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından projenin 3 yıl daha uzatılması ve ‘Aile Sağlığında Toplam Kalite Yönetimi Yaklaşımı’nın uygulanması konusunda Trabzon, Balıkesir ve Bayburt illerinde bir çalışma yapılması kararlaştırılmıştır. Görevlendirilecek Alman uzmanın görev süresi ve görev yeri konusunda görüşmeler sürmektedir.

Sayın Bakanımız Doç. Dr. Osman Durmuş, projenin hızlandırılmasına gerekli desteği vermekte olup 2001 yılı başında projenin başlatılması için bürokratik işlemlerin süratle tamamlanması için bizzat müdahil olmuştur.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kalkınmaya yönelik 113.5 milyon marklık çevreyi koruyucu arıtma tesisi projesinin ise bakanlığımızla ilgisi yoktur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!