"Almanya'da Türkler, Türkiye'de Almanlar" paneli

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Türkler, Türkiyede Almanlar paneli
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 17:54

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Serik Belediyesi tarafından "Almanya'da Türkler, Türkiye'de Almanlar" paneli düzenlendi.

Belek turizm bölgesinde düzenlenen panelde konuşan Belediye Başkanı Ramazan Çalık, fırsat buldukça Almanya'ya gittiğini belirterek, orada kendisini yabancı olarak hissetmediğini dile getirdi.

"Almanya'da Türkler, Türkiye'de Almanlar" denilince aralarında bir geçmişi olan iki milletin söz konusu olduğunu dile getiren Çalık, "İki büyük millet birlikte hareket ettiği müddetçe çevremizde bulunan problemleri çok daha hızlı aşabileceklerine inanıyorum. Almanların disiplini, bizim pratik zekamız bir araya geldiği zaman bu coğrafya da rahat eder, Avrupa’da rahat eder, dünyada rahat eder" diye konuştu.

Çalık, son günlerde Türkiye'nin başında bir terör belasının olduğunu ifade ederek, "Bu konuda Alman dostlara çok iş düşüyor. Bu sene tatilinizi Türkiye'de yapın. Teröre karşı olduğumuz göstermek için Almanya'da bir kampanya başlatalım. Tatili bu bölgede yaptıralım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Moderatörlüğünü Almanya Türk-Alman Kültür Derneği başkanı Erendiz Hamamcıoğlu'nun yaptığı panele konuşmacı olarak Serik Devlet Hastanesi başhekimi Dr. Yusuf Kara, Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Koç, Robinson Sarıgerme genel müdürü Stefan Forster, Bavyera SPD Milletvekili Arif Taşdelen, Bavyera Entegrasyon Bakanı Müsteşarı Martin Neumeyer, AOK Sağlık Kasası Bavyera Genel Koordinatörü Andre Zarth, EURO Bildungzetrum adlı Avrupa Mesleki Eğitim Merkezi Genel Koordinatörü Günter Mossel ve Kültür, Tarih ve İntegrasyon Araştırmaları Enstitüsü Genel Başkanı Dr. Latif Çelik katıldı.

Panel konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimleri ile son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!