Almanya’dan görkemli resepsiyon

Güncelleme Tarihi:

Almanya’dan görkemli resepsiyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 00:00

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz tarafından Alman Birliği Günü ve "Türkiye’de Alman Kültür Esintileri" etkinliklerinin başlaması nedeniyle bir resepsiyon düzenlendi.

Eckart Cuntz’un, eşi Ursula Cuntz’la birlikte ev sahipliği yaptığı geceye Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ile Türk ve Alman davetli katıldı

Hava Kuvvetleri Orkestrası

Oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşen gece, Berlin 4. Hava Kuvvetleri Orkestrası’nın konseriyle başladı. Yarbay Dr. Christian Blüggel yönetimindeki orkestra yaklaşık bir saat boyunca unutulmaz bir konser verdi. Orkestra konser sonunda ayakta alkışlandı.

Şehitler unutulmadı

Konserin ardından konuşma yapan Büyükelçi Cuntz, konuşmasına "Vatani görevini yerine getirirken şehit olan 17 Türk askerini de anıyoruz" diyerek başladı. Cuntz, Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesinin yıl dönümünün kutlandığı "Alman Birliği Günü" kapsamında düzenlenen "Türkiye’de Alman Kültür Esintileri" etkinliğinin iki ülke halklarının daha da yakınlaşmasına katkıda bulunacağını ifade etti. Cuntz’un ardından söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Günay da konuşmasında, Büyükelçi Cuntz’a, ülkesinin birleşmesinden duyduğu sevincini dile getirirken, Türkiye’nin birkaç gün önce terör saldırısı nedeniyle yaşadığı acılardan söz etmesinden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Alman Hava Kuvvetleri Bandosu İstiklal ve Alman Milli marşlarını çaldı.

Cuntz çifti pasta kesti

Resepsiyon için oldukça zengin bir mönü hazırlanmıştı. Ünlü Alman markası BMW’nin yeni araçları da gecede mankenler tarafından tanıtıldı. Gecenin sonunda ülke pastasını Büyükelçi Cuntz ve eşi Ursula Cuntz birlikte kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!