Almanya da değişmeli

Güncelleme Tarihi:

Almanya da değişmeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 19:26

Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, bir Alman Dışişleri Bakanı olarak “Türkiye üzerine konuşurken, dış politikayla iç politikayı birbirinden ayırmak zor” dedi. Bakan, yabancılara bakış konusunda Almanya'nın da değimesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Türk Toplumu'nun 10. olağan Genel Kurulu birbirinden farklı siyasi simaları biraraya getirdi. Kurultayda Sosyal Demokrat Partili (SPD) Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, eski cumhurbaşkanı Christian Wulff, Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Başkan Yardımcısı Armin Laschet, Sol Parti Grup Başkanı Gregor Gysi, Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Federal hükümetin uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz

Almanya da değişmeli
(SPD) yanyana oturdu. CDU'lu Armin Laschet, Türklerin siyasetin farklı simalarını biraraya getirdiğini vurguladı.

AYIRTETMEK ZOR
Kurultayda konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Türkiye üzerine konuşurken, bazen dış ve iç politikayı ayırt etmenin çok zorlaştığını söyledi. İki ülke arasındaki en güçlü bağın insan ilişkileri olduğunu vurgulayan Steinmeier, “Yüzbinlerce insan burda sadece iş yeri değil, bir vatan buldu” dedi. Almanya'da yaşayan Türklerin Almanya'yı değiştirdiğini ve zenginleştirdiğini belirten Dışişleri Bakanı Steinmeier, Türkiye ile Almanya'nın güvenlik, istikrar ve barış için Avrupa sınırları ötesinde de ortak çok şeyler yapabileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

BÜTÜNLEŞMEK İSTİYORSAK
AB'nin Türkiye ile müzakereleri başlatmasının Türkiye'ye büyük şans sunduğunu kaydeden Bakan Steinmeier, Türk ekonomisinin hızla büyüdüğüne, AB ile Türkiye arasında bilim, kültür, spor alanında ilişkilerin çok daha güçlendiğine işaret etti. Türkiye'deki son gelişmelere rağmen bu şansın halen devam ettiğini belirten Steinmeier şöyle dedi: “Eğer ilerlemek istiyorsak, bütünleşmek istiyorsak, bu şans halen mevcut. Demokrasi ve hukuk devleti üzerine elbette konuşmalıyız. Hiçbir ülke mükemmel değil. Türkiye'nin de hukuk devleti ve demokrasi konusunda önünde uzun bir yol var. Eleştirel tartışmalardan çekinmemek lazım. Tweet ve YouTube yasağı çağa uygun değil. Hukuk devleti faslının açılmasından yanayım. Bütünleşmek demek değişim demek.”

Haberin Devamı

BİZ DE DEĞİŞMELİYİZ
Dışişleri Bakanı Steinmeier, Almanya'nın da değişmesi gerektiğini söyledi ve “Almanya'da eğer bir Türk, iyi bir daireyi kiralayabilmek için ismini değiştiriyorsa, bu olmaz. Burda Almanya da değişmeli” dedi. Bakan Steinmeier, Almanya'da doğan bir Türk çocuğuna 20 yaşına gelince, kökeniyle bağlarını koparmasını istemenin yanlış olduğunu, bunun da artık değişmesi zamanı geldiğini vurguladı.
Genel Kurulda eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'a ödül verildi. Kalplerin Cumhurbaşkanı olarak sahneye çağrılan Wulff, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!