Allahu Ekber'e güvenli yol

Güncelleme Tarihi:

Allahu Ekbere güvenli yol
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 15:25

Allahu Ekber'e güvenli yol

Haberin Devamı





KARS, (DHA) - KARS’ın Sarıkamış ilçesinde Allahu Ekber Dağlarında şehit düşen Mehmetçikler için düzenlenen anma törenlerinde kullanılmak üzere 6.5 kilometrelik yeni bir yürüyüş yolu yapılıyor.



Vali Rahmi Doğan'ın yeni bir yürüyüş yolu talimatı üzerine Özel İdare Genel Sekreterliği, harekete geçti. Özel İdare'ye ait 15, diğer sektörlere ait 14 olmak üzere 29 iş makinesi, 4 kilometrelik dört şeritli duble, 2,5 kilometrelik genişletilmiş yolla birlikte toplam 6.5 kilometrelik yeni bir yol yapmaya başladı. Böylece, önceki yıllarda yapılan törenlerde 12 kilometrelik yürüyüş yolu yarı yarıya kısalmış olacak. Kızılçubuk mevkisinden geçecek olanlar zirvede yeni yapılan yoldan yürüyerek Yukarı Sarıkamış Mahallesindeki tören alanına varacaklar.



İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, her yıl Ocak ayında Türkiye Şehitlerine Yürüyor sloganıyla gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitlerini anma programına yurdun dört bir tarafından vatandaşların katıldığını bildirdi. Erdinç Dolu, "Geçen yıl güvenlik nedeniyle bu güzergahı değiştirmek zorunda kaldık. O yüzden de bu güzergahın değişmeden her yıl yapılabilmesi için yeni bir yol güzergahı oluşturalım istedik. 20 gün önce Valimizin talimatıyla bu yola başladık. 4 kilometresi yeni yol, 2.5 kilometresi de genişletilmiş olmak üzere 6.5 kilometrelik yol çalışmamız var. Yol oturduktan sonra seneye de sıcak asfaltını yapacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!