Allah ne verdiyse

Güncelleme Tarihi:

Allah ne verdiyse
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2012 00:00

Başbakan Erdoğan İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın kızı Hacer Karaca ile Ömer Berkli’nin nikâhında, en az 3 çocuk istedi ama 5’e kadar da yolu olduğunu söyleyip “Allah ne verdiyse” dedi. Evlilik cüzdanını da geline teslim eden Erdoğan, “Doğum kontrolü diye diye soyumuzu kuruttular. Eğer böyle giderse 2037 yılında Türkiye yaşlı bir nüfusa sahip olacak” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte eski yol arkadaşlarından İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın kızı Hacer Karaca ile Ömer Berkli’nin nikâh töreninde, genç çiften en az 3 çocuk istedi, ama 5 çocuğa kadar yolu olduğunu söyleyip  “Allah ne verdiyse” dedi.

10 şahitli nikâh

Dün akşam WOW Otel’de düzenlenen düğün töreninde nikâhı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun da aralarında olduğu 10 kişiyle şahitlik yaptı. Erdoğan, geline 5 çocuk sahibi olan annesi Hatice Karaca ile babası Harun Karaca’yı örnek almasını salık verdi. Bünyamin Aras’ın okuduğu Kuran-ı Kerim’in ardından kıyılan nikâh töreninde gelin ve damadı tebrik eden Erdoğan, Hacer Karaca’yı çocukluğundan beri tanıdığını vurgulayıp, damat Ömer Berkli’ye dönüp, “O bizim sana emanetimizdir, ona iyi bakacağına söz veriyor musun?” dedi.

Haberin Devamı

Doğum kontrolüyle soyumuzu kuruttular

Damattan söz alan Erdoğan, bazı çiftlerin de çok istemesine rağmen çocuk sahibi olamadığına da, bazılarının da bir çocuktan doğurduktan sonra bir daha çocuk sahibi olamadıklarını, kiminin de evlendikten ancak 20 sene sonra çocuk sahibi olabildiklerine dikkat çekip, “Doğum kontrolü diye diye soyumuzu kuruttular. Eğer böyle giderse 2037 yılında Türkiye yaşlı bir nüfusa sahip olacak” uyarısında bulundu. Erdoğan, Kadir Topbaş’ın genç çifte vermek üzere kendisine uzattığı evlenme cüzdanını ise “Kadınlar bu işi daha iyi bilir, onlar daha korur” diyerek, geline teslim etti. Emine Erdoğan, geline kalın bir altın bileklik taktı. Başbakan Erdoğan, Harun Karaca’nın en küçük oğlu 5 yaşındaki Ensar Talha’ya da yakın ilgi gösterdi. Küçük Talha, nikâh töreni boyunca Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın kucağında oturdu. Takım elbisesi ve kravatıyla ilgi odağı olan minik Talha, Başbakan Erdoğan’dan “Çok yakışıklı olmuşsun” diye iltifat aldı. Erdoğan çifti, nikâh töreninin ardından salondan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!