Tesbih fiyatları - En iyi, ucuz kaliteli tesbih modelleri ve tavsiyeleri

Güncelleme Tarihi:

Tesbih fiyatları - En iyi, ucuz kaliteli tesbih modelleri ve tavsiyeleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2020 04:34

Lisanslı ve garantili tespihler, birçok farklı malzemenin bir araya getirilmesiyle üretiliyor. Kehribar tespihler ''ateş'', ''zar'' ve ''damla'' gibi çeşitlere ayrılmaktadır. Akik ve oniks gibi değerli taşlardan imal edilen ürünler de aynı kategoride yer almaktadır. Güncel tespih fiyatları nedir, en iyi ve en ucuz tespih modelleri hangileri? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Kredi kartı kullanmayan ancak yine de internetten tespih almak isteyenler için EFT / Havale ve kapıda ödeme seçenekleri sunuluyor. Belli bir fiyatın üstünde alışveriş yapanlara ise kargo ücretsiz gönderilmektedir.

 Tespih Nedir?

 Tespih, imame, boncuk ve püskülden oluşan, halka şeklinde bir aksesuardır. Boncuk sayısı genelde 33 ya da 99'dur. Tarihi 12. yüzyıla kadar uzanır. En küçük tespih modelleri ise 11 boncuktan oluşur.

 Tespih Ne Amaçla Kullanılır?

 Tespih, edilen duaları saymak için kullanılır. Bunun yanı sıra stres giderici etkisi de vardır.

 Tespih Nasıl Kullanılır?

 Özellikle kehribar taşlı tespihler düzenli bakım ister. Taşların çok daha parlak görünmesini sağlayan yağlar kullanılabilir. Tespihi kolonya ile silmek ise taşların zarar görmesine neden olduğu için tavsiye edilmemektedir.

Haberin Devamı

 Tespih Modelleri ve Çeşitleri Nelerdir?

 1- Kehribar Tespihler:

 Gerçek kehribar nadir bulunan bir taş olduğu için piyasada satışa çıkarılan çoğu tespih kehribar tozundan yapılmaktadır. Son yıllarda dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de bu ürünlere olan ilgi arttı. Kehribar taşlarının kötü enerji uzaklaştırdığına ve insanları sakinleştirdiğine inanan kişiler bu taşlardan üretilmiş tespihlere rağbet gösteriyor.

 2- Oniks Taşlı Tespihler:

 Siyah ve gri renkli oniks taşlı tespihler, son yılların en çok satılan aksesuarlarından bir diğeridir. Son derece parlak bir yapıya sahip olan bu tespihler 6 aya varan taksit olanaklarından faydalanılarak sipariş edilebilir.

 3- Ağaç Tespihler:

 El işçiliğiyle üretilen bu ürünler genellikle abanoz ağacından üretiliyor. Oltu taşı ve gümüş kakma detaylarıyla süslenmiş olan ağaç tespihler hem internetten hem de telefonla satın alınabilir. Türkiye'nin 81 iline kargo gönderimi mevcuttur ve sipariş edilen tespihlerin tahmini teslimat süresi 3 iş günüdür.

 Uygun fiyata satın alınabilecek diğer tespih modelleri:

 Arpa kesim tespihler

 Püskül takımlı tespihler

 Katalin tespihler

 Küre kesim tespihler

 Tespih Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Bir tespihi değerli kılan en önemli şeylerden biri taşlarının kalitesidir. Ucuz ve kalitesiz taşlarla yapılan tespihlere rağbet edilmemelidir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise parçaların birbirleriyle eşit ve uyumlu olmasıdır. Bazı tespihlerde tanelerin bazıları açık bazıları koyu renkli olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!