Aliağa'ya lojistik köy talebi

Güncelleme Tarihi:

Aliağaya lojistik köy talebi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 11:58

Aliağa'ya lojistik köy talebi

Haberin Devamı

İZMİR'in Aliağa ilçesindeki limanların 2016 yılı verilerini değerlendiren Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, denizcilik firmalarının zaman, maliyet ve derinlik avantajı ile daha fizibıl olan Aliağa limanlarını tercih ettiğini ifade ederek bölgede elleçlenen bu yükten daha fazla katma değer sağlamak için bir lojistik köy kurulması gerektiğini söyledi.
Ege'nin dünyaya açılan kapısı olan Aliağa Nemrut Körfezi'nde bulunan Tüpraş, Petkim, Ege Çelik, İDÇ, POAŞ, Ege Gübre, HABAŞ, Nemport, Batıçim, Ege Gaz, Total, Alpet ve Milangaz liman işletmelerinde 2016 yılında toplam 4 bin 959 gemi hareketi olurken Aliağa limanları, İzmit'ten sonra Türkiye'nin ikinci yoğun limanı oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerine göre, Aliağa limanları 2016 yılında, bir önceki yıla göre 48 milyon 794 bin ton olan elleçleme miktarını da artırarak toplam 50 milyon 540 bin ton elleçleme miktarına ulaştı. 2015 yılında 580 bin 250 TEU olan konteyner yük hareketleri ise 2016 yılında da artış göstererek toplam 641 bin 845 TEU olarak gerçekleşti.
Lojistik avantajların Aliağa'yı yatırımcı için cazibe merkezi haline getirdiğini belirten Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, "Yalnız taşıma ile lojistik olmuyor. Buraya gelen malları, bölgemizde ayrıştıracak ve yeniden sevkiyatını yapacak bir lojistik köy kurmamız gerekiyor. Bunun altyapısını şimdiden hazırlamak zorundayız. Aliağa'daki herhangi bir limana bir gemi ile dökme olarak binlerce ayakkabı geldiğinde, bir firmanın o ürünleri lojistik köye alarak orada, ambalajlayıp, parti parti farklı adreslere göndereceği bir yapıda çalışabilmemiz gerekiyor. Bu sistemi kurduğumuzda, malın asıl sahibi buradaki lojistik köyde hizmet veren bir firma ile anlaşacak, maliyetleri düşürmek için bazı işleri buraya aktaracak ve ürün buradan son tüketiciye ulaşacak. Aliağa'da elleçlediği yüklerden çok daha fazla katma değer sağlamış olacak. Aliağa'da lojistik köyü kurmak için doğru yeri seçip, doğru planlama ile zamanında bütün yatırımları yapmamız lazım" dedi.

ALİAĞA (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!