Aliağa Ticaret Odası'nda "kağıtsız dönem" başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Aliağa Ticaret Odasında kağıtsız dönem başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 13:57

- Aliağa Ticaret Odası, İZKA destekli "Kağıtsız Oda, Kesintisiz Hizmet Projesi" ile tüm işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirecek

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Aliağa Ticaret Odası, İZKA desteğiyle hayata geçirilecek "Kağıtsız Oda, Kesintisiz Hizmet Projesi" ile tüm işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirileceği bir yapıya kavuşacak.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, oda binasında düzenlediği basın toplantısıyla İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından sağlanan 162 bin lira destek ile hayata geçirilecek "Kağıtsız Oda, Kesintisiz Hizmet Projesi"ni tanıttı.

Projeyle öncelikle tüm oda arşivinin ve verilerinin dijital ortama aktarılacağını ve sonrasında elektronik belge yönetim sistemine geçileceğini dile getiren Saka, şunları kaydetti:

"Bu sayede dokümanların kağıda basılması, kopyalanması, dosyalanarak arşivlenmesi işlemlerinde harcanan emek, zaman ve masrafların en az inecek. Ayrıca projeyle 'kağıtsız ofis' ortamı oluşturulması, arşiv güvenliğinin sağlanması ve üyelere sunulan hizmetlerin hızlandırılması sağlanacak. Projeyle oda üyelerine ait bilgilere ihtiyaç duyan devlet daireleri ile protokol imzalanarak fiziksel arşiv dosyaları içinde uzun süren belge arama işlemlerini, dijital arşiv ile kolaylaştırmak, zaman ve emek tasarrufu yapmayı hedefliyoruz. Dokümanlar dijital ortama aktarıldıktan sonra e-hizmet ile üyelerin istedikleri evrak ve bilgilere internet üzerinden çevrimiçi erişimleri de sağlanabilecek. Bu çerçevede e-hizmetler kapsamında borç sorgulama ve ödeme, e-imzalı belge, firma sorgulama, ticaret portalı gibi hizmetlere de daha hızlı bir şekilde talep edenlere ulaştırmış olacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!