Ali İsmail Korkmaz Davası

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmail Korkmaz Davası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 13:31

- Korkmaz'ın avukatı Erdoğan: "Bu celse savcıyla bizim son söyleyeceklerimiz, sonraki celse ise sanık müdafilerin son sözlerini söyleyeceği duruşmadır. Ondan sonraki duruşmada biter. Yani 26 Kasımdaki duruşmada karar çıkmasını beklemiyoruz"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davada 5. duruşması 26 Kasım'da Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Korkmaz'ın avukatı Ayhan Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm hazırlıkları yaptıklarını, savcının mütalaasının hemen ardından esasa ilişkin iddialarını söyleyeceklerini ifade etti.

Usul olarak savcının mütalaası ve kendilerinin iddialarının ardından sanık müdafilerine savunma için bir süre verileceğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Süre ne kadar olur mahkemenin takdirini bilemiyoruz ama kısa bir süre olacağını tahmin ediyoruz. O süre sonrasında bir celse sonra savunmalar yapılır mahkeme de karara gider. Bu celse savcıyla bizim son söyleyeceklerimiz, sonraki celse ise sanık müdafilerinin son sözlerini söyleyeceği duruşmadır. Ondan sonra duruşma biter. Yani 26 Kasım'daki duruşmada karar çıkmasını beklemiyoruz. Ama bu bu iki celse önemli."

Haberin Devamı

Erdoğan, sadece tutuklu sanıklara değil, tutuksuz yargılanan sanıklara da kasten adam öldürmenin nitelikli halinden ceza verilmesini beklediklerini vurguladı.

9 Ekim'de yapılan 4. duruşmada TÜBİTAK'tan gelen kamera görüntüleri izlenmiş, sanıkların görüşleri alınmış ve duruşma tutuklu sanıkların durumunun gözden geçirilmesi için 26 Kasım'a ertelenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!