Ali ile Kaan'ın acısı

Güncelleme Tarihi:

Ali ile Kaanın acısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 00:48

Kato kahramanlarına veda...

Haberin Devamı

ŞIRNAK’ta helikopter kazasında şehit olan 13 asker arasında bulunan Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın (38) cenazesi dün son kez Amasya’nın Merzifon ilçesi Teke mahallesindeki baba evine getirildi. Şehidin evi ve çevresi Türk bayraklarıyla donatılmıştı. Şehit İncekar için Kuran okundu, dua edildi ve helallik alındı. Şehit Hakan İncekar için daha sonra Kara Mustafa Paşa Camisi’nde tören yapıldı. Satı İncekar (35) eşinin havacı kıyafetlerini giydi. Şehidin 12 yaşındaki oğlu Ata Yağız da babasının şapkasını taktı. Törende en büyük acıyı yaşayanlardan biri de 8 yaşındaki Ali Yiğit’ti. Küçük Ali ve ağabeyi Ata babalarının Türk bayrağına sarılı tabutunun başında gözyaşı döktü, onun için bir kez daha dua etti. Şehidin babası İsmail ve annesi Nurdane İncekar güçlükle ayakta durabildi. Şehit Hakan İncekar, gözyaşları arasında toprağa verildi.

'OĞLUM BAK YANINDAYIM'
ŞIRNAK şehidi Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker’in cenazesi dün İstanbul’un Çatalca ilçesine bağlı Nakkaş köyünde oturan ailesinin evine getirildi. Şehidin annesi Semra Peker, eşi Nilay Peker ve büyük oğlu Kaan (10) tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze aracındaki oğlunun tabutunun yanına uzanan anne Semra Peker, “Oğlum bak yanındayım. Bir yere gitmedim. Yanında uzanıyorum. Ne oldu sana. Neden tabutun içerisindesin” dedi. Şehidin küçük oğlu Kerem (4) ise babasının cenazesini gördüğü sırada yakınlarına sarılarak ağladı. Kabataş Lisesi mezunu olan şehidin evine, üzerinde ‘Kabataş’ın onurusun’ yazan bir pankart da asıldı. Köy camisinde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, şehit ailesine taziyelerini iletti. Eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener de acılı aileyi yalnız bırakmadı. Şehit Peker, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında, yedi yıl önce vefat eden babasının yanında toprağa verildi.

Ali ile Kaanın acısı


'BANA KOKUN GELİYOR'
ŞIRNAK şehidi Astsubay Başçavuş Fevzi Kıral (35), Manisa Akhisar’da cemevinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin tabutunu öpen anne Nur Kıral, “Bana kokun geliyor. Sana doyamadım” diye ağıt yaktı. Şehidin eşi Nilgün, çocukları Zehra ve Sude Naz Kıral büyük acı yaşadı. Yüzbaşı Hürşehit Kıral da kardeşinin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Ali ile Kaanın acısı


SEDYEDE DUAYLA
ŞIRNAK şehidi Albay Oğuzhan Küçükdemirkol için dün Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde tören yapıldı. Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı. Sedyeyle getirilen anne Muazzez Küçükdemirkol oğluna el sallayarak ve dua ederek veda etti. Şehidin kızı Zeynep, oğlu Gökhan ve eşi Yasemin ele tutuşarak birbirlerine destek oldular.

Ali ile Kaanın acısı


YİĞİT VEDASI
ŞIRNAK şehidi Muhabere Yüzbaşı İlker Acar (37) için dün Balıkesir’deki Zağnospaşa Camisi’nde tören düzenlendi. Törende şehidin 8 yaşındaki kızı Öykü Ada annesi Gülçin Acar’ı teselli etmeye çalışırken, 2 yaşındaki oğlu Yiğit Ege ise her şeyden habersiz Türk bayrağı salladı. Şehit Acar, Balıkesir Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Ali ile Kaanın acısı


DOĞMAMIŞ KIZIYLA UĞURLADI
ŞIRNAK şehidi Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş (29), Amasya Merzifon’da Kara Mustafa Paşa Camisi’ndeki törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. İlk çocuklarına 6 aylık hamile olan Gizem Kesikbaş, güçlükle ayakta durabildi. Kız bebek bekleyen Gizem Kesikbaş, eşinin tabutuna dokunup “Sana kızımızı getirdim aşkım” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin annesi Halime Kesikbaş da oğlu için ağıt yaktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!