Alaşehir'de 11 kişiye FETÖ tutuklaması

Güncelleme Tarihi:

Alaşehirde 11 kişiye FETÖ tutuklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 15:00

Alaşehir'de 11 kişiye FETÖ tutuklaması

Haberin Devamı

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralale Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında Alaşehir adliyesinde çalışan katip ve savcı şoförü ile öğretmenlerinde bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

Alaşehir Cumhuriyet Savcılığı'nın darbe girişiminin ardından başlattığı FETÖ/PDY soruşturmasında, Alaşehir Adliyesi'nde şoför olarak görev yapan A.E. (Ahmet Eğercioğlu), aynı zamanda Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen Alaşehir Temsilcisi olan katip Ö.Ş. (Ömer Şeker), öğretmenler A.R.E. (Ali Rıza Erçel), S.Y. (Süleyman Yaşar), M.K. (Mustafa Kılınç) ile FETÖ'ye bağlı yurtlarda görev yapan S.P. (Songül Pala), Ü.İ. (Ümmü İsem) ve N.C. (Nazlı Cengiz), sohbetlerde ders verdiği belirlenen G.Y. (Gazi Yılmaz) ile C.U. (Cennet Uman) ve M.K. (Makbule Kayalı) geçen 8 Ağustos'ta gözaltına alındı. Dün (Çarşamba) adliyeye sevk edilen 11 şüpheli tutuklandı.

Tutuklananlar arasında bulunan Büro Memur-Sen Alaşehir Temsilcisi Ö.Ş., darbe girişimi sonrasında 15 Temmuz şehitleri için Cumhuriyet Meydanı'nda lokma döktürmüştü.

Öte yandan Alaşehir'de 15 Temmuz'dan bu yana 14 emniyet görevlisi, 3 savcı, 2 hakim, 2 adliye personeli, 1 astsubay, 8 öğretmen, 1 avukat, 1 öğrenci, 2 doktor ve 28 esnaf olmak üzere toplamda 62 kişinin tutuklandığı bildirildi. Gözaltında halen 15 kişinin bulunduğu da belirtildi.

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!