Alanya'da hayali seçmen iddiası

Güncelleme Tarihi:

Alanyada hayali seçmen iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2009 18:54

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı İncekum beldesinde, 375 hayali seçmen yazıldığı iddia edildi.

AK Parti İncekum Belediye Başkan Adayı Ahmet Olgun, bir otele ait boş lojmanlarda 375 kişinin yaşadığının gösterildiği ve bu kişilerin isimlerinin seçmen listelerine yazıldığını belirterek, partisinin belde teşkilatı aracılığıyla İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.

Olgun, söz konusu lojmanlarda oturdukları belirtilen isimlerin tamamının Alanya dışında ikamet ettiğini, bu kişilerin çoğunluğunun yıllar önce beldedeki bazı otellerde çalıştıklarını, ancak yıllardır Alanya'ya gelmedikleri halde geçen seçimde de özel araçlarla getirilerek oy kullandırıldığını iddia etti.

Yapılanın hem suç hem de belde halkına saygısızlık olduğunu ifade eden Olgun, İlçe Seçim Kurulunun yanı sıra Kaymakamlık ve Cumhuriyet Savcılığına da şikayette bulunduğunu, şikayetinde bu kişilerin isimlerinin seçmen listesinden çıkarılmasını talep ettiğini söyledi.
Olgun, savcılığın talimatıyla jandarmanın harekete geçerek, beldede inceleme yapacağını da dile getirerek, “Adalete güveniyoruz. Bu hatadan dönüleceğine inanıyoruz. Hile ile oy arttırmaya ve seçim kazanmaya adli merciler de İncekum seçmeni de izin vermeyecektir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!