Aladağ yolcusu kalmasın

Güncelleme Tarihi:

Aladağ yolcusu kalmasın
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 21:51

Aladağ’daki yurt yangınından yaralı kurtulup Kozan’daki yatılı bölge okuluna kaydedilen 13 öğrenci için gönüllülerin çabasıyla sonunda bir servis aracı bulundu. Çocuklar, iki haftada bir Aladağ’daki ailelerini görebilecek.

Haberin Devamı

Geçen kasım ayında, Aladağ’da, 11’i çocuk 12 kişinin can verdiği yurt yangını faciasından yaralı kurtulup Kozan Yatılı Bölge Okulu’na (YİBO) nakledilen 13 öğrenci için sonunda servis aracı bulundu.

Yaralı kurtulan 13 öğrencinin ailelerine, çocuklarını Kozan’a nakletmeleri önerildi. Aileler, “Çocuklarımızı haftada bir görürsek olur” dedi. Bu yönde söz verilmesi üzerine, Kozan’a 90 kilometre mesafedeki Köprücek ile 60 kilometre mesafedeki Karahan ile Kışlak köylerindeki 13 mağdur çocuk, Kozan YİBO’ya kaydedildi.

O tarihe kadar Kozan YİBO’da acil haller için bulundurulan tek araç, gelen talimat üzerine, mağdur çocukların dönüşümlü şekilde iki haftada bir köylerine götürülmeleri için kullanıldı.

Ancak tek araçları böyle ‘meşgul’ olunca, Kozan YİBO’nun diğer araç gerektiren hizmetleri aksadı.

Haberin Devamı

Aladağ yolcusu kalmasın

HERKESE YARAYACAK

Bunun üzerine ailelerin avukatı Ömer Çelik, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak, “Servis aracını biz ayarlarsak, uygun görür müsünüz?” diye sordu. Önerinin olumlu karşılanması üzerine Çelik ve üyesi olduğu Sosyal Haklar Derneği, otobüs temini için Seyhan Belediyesi’ne başvurdu. Belediye, bir minibüsü çocukların taşınması için tahsis etti, Kozan Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığı 13 Mart’ta onay verdi. Dün ilk kez kullanılan minibüsle, Köprücek köyündeki çocuklar evlerinden alıp okullarına götürdü. Servisten, mağdur çocukların yanı sıra o köydeki Kozan YİBO’da okuyan çocuklar da yararlanabilecek.

BİR ARAÇ DAHA ŞART

Avukat Ömer Çelik ise Karahan ve Kışlak’tan 24, Köprücek’ten de 20 öğrencinin Kozan YİBO’da okuduğunu belirterek, araç yetersizliği nedeniyle tümünün taşınamayacağını söylüyor. Ancak, söz verildiği üzere çocukların haftada bir köylerine götürülmesi için de arayışlarına devam ettiklerini vurguluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!