Alaçatı Ot Festivali yine dopdolu olacak

Güncelleme Tarihi:

Alaçatı Ot Festivali yine dopdolu olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 10:31

Alaçatı Ot Festivali yine dopdolu olacak

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinde düzenlenen ve geçen yıl ziyaretçi sayısıyla rekor kıran Alaçatı Ot Festivali, bu yıl 5-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Festival için Alaçatı'daki oteller doldu. Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, "Alaçatı'nın doğasını, doğallığını ve kültürünü yansıtan festivalimiz, Türkiye'nin de buluşma noktası olacak" dedi.

Teması 'Sarmaşık/Kuşkonmaz' olarak belirlenen 9. Alaçatı Ot Festivali, bu yıl da binlerce kişiyi ağırlayacak. 5 Nisan Perşembe günü başlayacak festivalin ilk etkinliği ise bir oteldeki Silvia Egger Gündevir'in 'Yediklerimizin bize verdiği enerji, otların ve baharın etkileri' konulu söyleşisi olacak. Sakız fidan dikimi ve sağız ağacı koleksiyon bahçesinin ziyaret edileceği ilk gün, bir restorandaki yemek atölyesi ve bir oteldeki 'Türkiye Biyolojik Çeşitliliği' konulu video sunumu ile devam edecek. Alaçatı Meydanı ise şeflere evsahipliği yapacak. Çilekli, cevizli, tulum peynirli sarmaşık salatası, sarmaşık ve tilkişenli hoplatma, sarmaşık ve tilkişen mücveri güne damgasını vuracak. Ertesi gün ise festival kortejiyle Alaçatı sokakları renklenecek.

Shining Star Awards 2016'da En Başarılı Festival, 2017 yılında ise İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce 'Onur Ödülü'ne layık görülen Alaçatı Ot Festivali için bölgedeki tüm otellerde doluluk oranı yüzde 95'lere ulaştı. Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, "Alaçatı Türkiye'nin turizm ve gastronomide altın markası halini aldı. Bu başarının altında tarihine, kültürüne, doğasına sahip çıkan tüm Alaçatı'nın imzası var. Belediyemizin, kaymakamlığımızın festivalin tüm destekçilerinin tek bir amacı var o da Alaçatı'yı yakışan bir festival yapmak" diye konuştu.

ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!