Akupunktur ile sigaraya son

Güncelleme Tarihi:

Akupunktur ile sigaraya son
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 11:29

Akupunktur ile sigaraya son

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) -BURSA’nın İnegöl İlçesinde Devlet Hastanesinde açılan Sağlık Bakanlığı onaylı Hacamat ve Akupunktur Polikliniğinde akupunktur tedavi yöntemiyle çağımızın bağımlılık hastalığı sigarayı bırakmak kolaylaşıyor. İnegöl Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Hacamat ve Akupunktur Tedavisi Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Çöl, sigara içenlerin öncelikle sigarayı bırakma konusunda kararlı olmasının gerektiğini belirterek, akupunktur tedavisinin sigarayı bırakmada önemli rol oynadığını söyledi.

İnegöl Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı, Hacamat ve Akupunktur Tedavisi Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Çöl, sigarayı bırakmanın tedavisinden bahsetti.Sigaranın aslında bir tür bağımlılık olduğunu ifade eden Dr. Hüseyin Avni Çöle, “Diğer bağımlılıklar gibi sigaradan kurtulmak da biraz zor. Temel bazı şeylerin olması gerekiyor. Bunlardan bir tanesi motivasyon, diğeri de karar. Kişinin kararlı olması gerekiyor. Tedavi süreci şöyle işliyor; görüşmede hastanın sigarayı bırakma gününe karar vermesini istiyoruz. Hasta o gün akşamdan, sanki biyokimya tahlili yaptıracakmış gibi sigara içmeden sabah polikliniğimize başvuruyor. Burada akupunktur uygulamasına başlıyoruz. Sigara konusunda da detaylı olarak bilgilendirme yapıyoruz. Telefon numarasından sürekli kendisiyle iletişim halinde oluyoruz. Aslında oldukça zor bir süreç. Bunu tek başına başarmak zor. Ama iki temel nokta bu” dedi. Akupunktur yönteminden bahseden Çöl, “Vücut sigaradan arınmaya başladığında bir takım etkiler ortaya çıkmaya başlıyor. Bunlar sigara aşerme veya aşırı istek diye tanımlanıyor. Kişiler kendilerini sakinleştirmek için ister istemez sigara içmek istiyor. Bu sürecin akupunktur yöntemiyle biraz daha konforlu, rahat geçmesini sağlıyoruz. Burada temel güç motivasyon” diye konuştu. 

Az da olsa talebin olduğunu ifade eden Çöl, “Özel muayenelerde akupunktur yoluyla sigara bırakmak isteyenlerin talebi oldukça fazla. Eskiden çok özel bir süreç olduğu gibi devlet hastanelerinde uygulanamıyordu. Artık Devlet Hastanemizde bu poliklinik mevcut. Talepler bu konuda gelmeye başladı” dedi. Dr. Çöl, sigarayı bırakmanın ortalama süresinin ise 3-4 seans olduğunu, bunun da yaklaşık bir veya 1.5 ay gibi bir süre içinde sağlanabildiğinin altını çizdi. Dr. Çöl, Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastanelerinde bu yöntem için hasta seans başına 50 lira ücret alındığını da sözlerine ekledi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!