AKÜ'den Musa Eroğlu'na 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'

Güncelleme Tarihi:

AKÜden Musa Eroğluna Yaşam Boyu Onur Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 11:29

AKÜ'den Musa Eroğlu'na 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - TÜRK Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Devlet Konservatuvarı Mezunlar Derneği tarafından 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görüldü.

AKÜ Devlet Konservatuvarı ile Devlet Konservatuvarı Mezunlar Derneği işbirliğinde verilen Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü bu yıl Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu alacak. Daha önce Yalçın Tura ve Ruhi Ayangil'e verilen ödül 1 Nisan'da Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenecek törenle Eroğlu'na takdim edilecek.

AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Çağhan Adar, "Musa Eroğlu, büyük halk ozanları ve kahramanları olan Karacaoğlan, Dadaloğlu, Köroğlu'nun eserleri yanı sıra günümüz halk şairlerinin şiirlerini de besteleyip yorumlamıştır. Bu eserlerden sözleri Abdurrahim Karakoç'a ait olan 'Mihriban' adlı bestesi halkımız tarafından büyük ilgi görmüş ve şu ana kadar değişik tarzda sanatçılar tarafından en fazla yorumlanan eser olmuştur. Eroğlu, Türk Halk Müziği'nin diğer ulusların müzikleriyle birlikte evrensel boyutta temsil edilmesi için önemli çalışmalar içinde bulunmuş, UNESCO'ya, kurumun kültürel çalışmaları çerçevesinde semahlardan oluşan eserler hazırlamıştır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!