AKÜ'de Kore Kültür Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

AKÜde Kore Kültür Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 13:53

AKÜ'de Kore Kültür Günü etkinliği

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - TÜRKİYE ve Kore Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkilerin 60'ıncı yılı dolayısıyla Afyonkarahisar'da Kore Kültür Günü etkinliği düzenlendi.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde İbrahim Küçükkurt konferans salonunda düzenlenen Kore Kültür Günü'nde 'Ode to My Father' adlı film gösterimi, Kore- Türkiye İlişkileri Semineri, Kore'de Eğitim ve Korece Tanıtım Semineri, Macsabal çömlek yapma performansı, Kore geleneksel kıyafet deneyimi ve fotoğraf çekimi gibi pek çok farklı etkinlik gerçekleştirildi.

Gün boyu süren ve Kore Geleneksel Müzik Konseri ile sona eren Kore Kültür Günü etkinliğine Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, Savuma Ataşesi Jaesic Park, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği 3'ünc Katibi Heeyon Park ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Temsilcisi Yusuf Aytaç Hürkal ile Kore ve Kıbrıs gazileri katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!