AKTS ve Diploma Etiketi kazanan üniversiteler açıklandı

Güncelleme Tarihi:

AKTS ve Diploma Etiketi kazanan üniversiteler açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 13:38

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ile Diploma Eki (DE) Etiketi ve Erasmus Kalite Belgesi Ödül Töreni’ne katıldı. YÖK Başkanı Saraç, AKTS Etiketi ve Diploma Etiketi almaya hak kazanan yükseköğretim kurumlarını tebrik etti.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, 17 Aralık 2014 Çarşamba günü Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilen Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ile Diploma Eki (DE) Etiketi ve Erasmus Kalite Belgesi Ödül Töreni’ne katıldı. YÖK Başkanı Saraç’ın açılış konuşmasını yaptığı ve AKTS & DE ve E-Kalite etiketlerini almaya hak kazanan kurumların ödüllendirildiği törene YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban H. Çalış da katıldı. Açılış konuşmasına, AKTS Etiketi ve Diploma Etiketi almaya hak kazanan yükseköğretim kurumlarını tebrik ederek başlayan YÖK Başkanı Saraç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi Avrupa Yükseköğretim Alanı oluşturmak üzere 1999 yılında başlatılan Bologna Süreci’ne, ülkemiz, 19 Mayıs 2001 tarihinde Prag’da yapılan Bakanlar Konferansı ile üye olmuştu. 2014’e kadar yükseköğretimimizde çeşitli gelişmeler oldu. Yeterlilikler çalışmalarının sürdürülmesi, diploma ve derecelerin tanınması için geliştirilen Diploma Eki ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) uygulamaları, öğrencilerin hareketliliğinin artması, yükseköğretime erişimin artırılması, yükseköğretime devamdaki engellerin tespit edilmesi ve kaldırılması, yükseköğretimin her aşamasında öğrenci katılımının sağlanması, kalite güvence sistemlerinin oluşturulması ve uygulanması gibi çok sayıda değişim yaşadık ve yaşamaktayız. Bu sürecin en görünen sonucu ise yükseköğretim kurumlarımızın uluslararasılaşmasının artması, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarıyla yapılan işbirliklerinin, hareketliliğin artması olmuştur.

Haberin Devamı

Biz de YÖK olarak Avrupa Yükseköğretim Alanı’nda yapılacak ve yapılmakta olan bütün çalışmaların aktif bir şekilde içinde yer almaktayız. Yaptığımız çalışmaları, düzenlemeleri ve uygulamaları da bu doğrultuda sürdürüyoruz. Bologna Süreci yükseköğretimimizin uluslararasılaşması, kalite ve rekabet gücünün artması için etkin mekanizmalar sunmaktadır. Özetle küresel rekabet ortamında yükseköğretim sisteminizin tanınırlığı, rekabetçiliği ve sürdürülebilirliği açılarından biz Bologna Sürecini ve Uygulama Araçlarını bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Önümüzdeki günlerde yükseköğretim yeniden yapılandırma sürecine ilişkin yaptığımız çalışmaları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Ulusal Ajans Başkanı ve AB Delegasyonu temsilcisi ile beraber üniversitelere ödüllerini takdim etti. 2013 yılı AKTS Etiketi ve Diploma Etiketi almaya hak kazanan üniversitelerin listesi ise şöyle:

2013’te AKTS Etiketi Alan Üniversiteler

Atatürk Üniversitesi,
Balıkesir Üniversitesi,
Başkent Üniversitesi,
Çukurova Üniversitesi,
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi,
Dokuz Eylül Üniversitesi,
İzmir Üniversitesi,
Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü,
Karabük Üniversitesi,
Kocaeli Üniversitesi,
Namık Kemal Üniversitesi,
Nevşehir Üniversitesi,
Niğde Üniversitesi,
Sakarya Üniversitesi,
Uludağ Üniversitesi,
Yıldız Teknik Üniversitesi

2013’te DE Etiketi Alan Üniversiteler

Haberin Devamı

Adıyaman Üniversitesi,
Adnan Menderes Üniversitesi,
Atılım Üniversitesi,
Başkent Üniversitesi,
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi,
Bilkent Üniversitesi,
Bozok Üniversitesi,
Celal Bayar Üniversitesi,
Ege Üniversitesi,
Erciyes Üniversitesi,
Gaziosmanpaşa Üniversitesi,
Gediz Üniversitesi,
Gümüşhane Üniversitesi,
Hacettepe Üniversitesi,
İnönü Üniversitesi,
İstanbul Bilgi Üniversitesi,
İstanbul Arel Üniversitesi,
İzmir Üniversitesi,
İzmir Ekonomi Üniversitesi,
Kilis 7 Aralık Üniversitesi,
Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi,
Kırıkkale Üniversitesi,
Kafkas Üniversitesi,
Muş Alparslan Üniversitesi,
Özyeğin Üniversitesi,
Ondokuz Mayıs Üniversitesi,
Okan Üniversitesi,
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi,
Ordu Üniversitesi,
Anadolu Üniversitesi,
Sakarya Üniversitesi,
Trakya Üniversitesi,
Uşak Üniversitesi
Hava Harp Okulu,
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü,
Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!