Aktepe'ye modern pazaryeri ve sosyal tesis

Güncelleme Tarihi:

Aktepeye modern pazaryeri ve sosyal tesis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 16:58

Aktepe'ye modern pazaryeri ve sosyal tesis

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Belediyesi, Aktepe Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların taleplerinin birçoğunu karşılayacak modern Aktepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi projesini hayata geçiriyor. Yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak projede; kapalı pazaryeri, düğün salonu, nikah salonu, taziye evi, kapalı otopark ve sosyal alanlar yer alacak.

Pamukkale Belediyesi, ilçenin en kalabalık mahallerinden Aktepe'de yapılacak Aktepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisinde çalışmalar başladı. Yaklaşık 10 bin metrekare alanda yapımı planlanan bu önemli proje bölge halkının birçok ihtiyacını karşılamış olacak. Aktepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisinde kapalı pazaryeri, dükkanlar, Taziye evi, 120 kişilik nikah salonu, 2 adet düğün salonu ve kapalı otopark bulunacak.

Kapalı pazaryerleri sosyal donatı alanlarına dönüştürerek pazar anlayışına yeni bir boyut getirilmek istenilen projede, haftanın belirli günleri dışında atıl ve boş alanlar olarak kalan pazar yerleri özel bir komplekse dönüştürülmüş olacak. Bu sayede tesis tüm hafta boyunca yaşayan bir hale gelmiş olacak. Tesiste ayrıca bölge halkına taziye evi olarak hizmet verecek yaklaşık 100 metrekarelik bir bölünebilir bir salon yer alacak. Bu salonda mevlit ve benzeri etkinliklerde de halkın hizmetinde olacak. İhalesi yapılan, inşası başlayan ve yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak Aktepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisinin 2018 yılının ortalarına kadar tamamlanması planlanıyor.

Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, belediye olarak ilçede çok sayıda önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Pamukkale İlçemizin tamamında dur durak bilmeksizin çalışmalarımızı yürütüyoruz. Daha 3.5 yıllık bir belediye olmamıza rağmen birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Proje çalışmaları bütün detaylarıyla masaya yatırılan Aktepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisinde artık her şey tamamlandı. Kısa süre önce ihalesi de yapılan projemizde inşaat çalışmaları da başladı. Sadece kapalı pazar yeri değil, düğün, nişan, mevlit ve benzeri organizasyonlar için düğün ve nikah salonları ile taziye salonu ve modern bir kapalı pazaryeri olan Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi şimdiden halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!