Aksiyon filmi gibi takas

Güncelleme Tarihi:

Aksiyon filmi gibi takas
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2013 00:00

İHH İnsani Yardım Vakfı yöneticileri, Suriye’de tutuklu bulunan 76’sı kadın 2130 sivil karşılığında muhaliflerin elinde tutulan 48 İranlı’yı Suriye’nin Duma kentinde teslim aldı.

Haberin Devamı

Şam-Tahran-Türkiye eksenindeki tüm görüşmelere katılan ve Cüneyt Ünal’la birlikte Suriye’de tutuklanan gazeteci Başar Kadumi’nin hayatta olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen İHH Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Şahin, “Aksiyon filmi gibiydi” dediği takası Hürriyet’e anlattı:

İRANLILAR YARDIM İSTEDİ

“Suriye’de İran vatandaşlarının tutuklanması üzerine İranlılar bizden 5,5 ay önce yardım istedi. Biz de arabulucu olmayı kabul ettik. Aylarca Şam-Tahran ve Türkiye merkezli görüşme trafiği yaşadık. Şam’a geldiğimizde, daha önce muhaliflerin ön koşul olarak sunduğu 2 kadın, iki evli çift ve bir cami imamını rejimin elinden alıp muhaliflere teslim ettik. Şartlar yerine getirilmesine rağmen defalarca gel-gitler oldu. İranlıları ellerinde tutan muhaliflerin bırakılmasını istedikleri insan sayısı fazla olunca anlaşma uzun sürdü. Katar ve Türkiye’nin bu süreçte katkıları oldu.

Haberin Devamı

İHH görevlisi arkadaşlarımızdan birinin kullandığı otobüse bindirdiğimiz 48 İranlı ve Afgan asıllı rehberi muhaliflerin ve rejimin kontrol ettikleri noktanın ortasından, çatışmaların en yoğun yaşandığı noktadan geçirerek Şam bölgesine getirdik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!