Akseki'de doğaya keklik salındı

Güncelleme Tarihi:

Aksekide doğaya keklik salındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2018 14:20

Akseki'de doğaya keklik salındı

Haberin Devamı

 

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA) - ANTALYA'nın Akseki ilçesinde 150 keklik doğaya salındı.
Burdur 6. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nce Akseki'ye bağlı Dutluca, Hüsamettin ve Çimi mahallelerinde doğaya 150 adet kınalı keklik bırakıldı. Törene Kaymakam Muhammed Emin Nasır, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Burdur Yaban Hayatı Şube Müdürü Necmettin Ay, Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İsmail Kaya, Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal ve Akseki Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü personeli katıldı.
Kaymakam Muhammed Emin Nasır, doğayı ve hayvanları sevmenin ve korumanın insanlık görevi olduğunu belirterek, "Doğanın yaşam kültürünü insanların koruması ve kollaması çok önemlidir. Avcılarımız av yasaklarına uymalı ve doğanın döngüsünü bozmamalıdır. Yasak ve kaçak avlanma bu tür güzel ve nesli tükenmekte olan hayvanların da yok olmasına neden olabilir. Bugün çok güzel bir iş icra ediyoruz. Kınalı keklikleri doğal yaşama bırakıyoruz. İnşallah doğal yaşama ayak uydururlar ve ürerler. Benim isteğim bu kınalı kekliklerin korunmasıdır" dedi.
Kekliklerin biyolojik özellikleri dikkate alınarak doğal yaşam alanlarına uygun ortamlara salındığını anlatan Nasır, "Erkek ve dişilerden oluşan kınalı keklikler Hüsamettin, Dutluca ve Çimi mahalleleri yakınlarına doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Doğaya salınırken yerleşim alanlarına uzak olmasına ve alanda beslenebilecekleri otluk, çalılık bulunmasına dikkat edildi. Sahaya yakın su ihtiyaçlarını karşılayacak dere ve çeşmeler de bulunuyor" diye konuştu.
Nasır, 14- 16 haftalık olan kekliklerin salındığı bölgelerde 2 yıl av yasağı bulunduğunu da kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!