Akşehir belediyesinde kar temizleme çalışmaları aralıksız sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Akşehir belediyesinde kar temizleme çalışmaları aralıksız sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2018 15:41

Akşehir belediyesinde kar temizleme çalışmaları aralıksız sürüyor

Haberin Devamı

KONYA, (DHA)- KONYA'da dünden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle Akşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, kar temizleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Akşehir ilçe merkezindeki cadde ve sokaklar bir yandan iş makineleri tarafından temizlenirken, diğer yandan ise tuzlama ve kumlama çalışmaları sürüyor. Ayrıca vatandaşların daha rahat yürüyebilmeleri için kaldırımlar belediye ekipleri tarafından kürekle temizleniyor.
Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki karla mücadele ekipleri ile Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri, KOSKİ ekipleri ve kiralanan iş makineleri ile çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirten Başkan Salih Akkaya “Şehrimize uzun süredir beklediğimiz kar yağışı ve bereket geldi. Cenab-ı Allah beklenen kar yağışını vererek şehrimizi adı gibi aklara bürüdü. Tüm ekiplerimizle 21 merkez mahallemiz ile büyükşehir yasasıyla mahallemiz haline halen 11 belde ve 23 köy olmak üzere toplam 55 mahallemizdeki sokak ve caddelerde 24 saat boyunca kar temizliği çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kar temizliği çalışmalarında toplam 48 ekipman ve149 personel görev aldı. Personolimiz, kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm ekipmanlarıyla 24 saat görevinin başında. Bölge genelinde yaşanabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla gerekli tedbir ve önlemler alınmıştır"dedi.
Sokak hayvanları ve kuşlarda unutulmadı
Akşehir belediyesi yoğun kar yağışından etkilenen sokak hayvanları ve kuşlarıda unutmadı. Belediye ekipleri hayvanların beslenebilmesi için çeşitli noktalara yiyecek ve yem bıraktı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!