Aksaray’da çobanlar yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Aksaray’da çobanlar yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 16:56

Aksaray’da çobanlar yarıştı

Haberin Devamı

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, (DHA) - AKSARAY’da Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından ‘Çobanlar Yarışıyor’ bilgi yarışması düzenlendi. Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmaya katılan çobanlar kepenekleri ve çobanlığın vazgeçilmez dostu olan Malaklı Köpeği ile sahneye çıktı. 15 sorunun sorulduğu yarışmada Ortaköy İlçesi’nden katılan çoban Osman Bektik birinci oldu. 
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, amaçlarının çobanlığı ve sıkıntılarını gündeme getirmek ve çobanlara eğitim vermek olduğunu söyledi. Yarışmanın beşincisi olduğuna dikkat çeken Aktürk, ‘’Geleneksel hale getirdik. Birinciye 4 bin lira, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin lira ve diğer 5 yarışmacımıza da mansiyon olarak küçük altın hediye edeceğiz. Bundan sonraki dönemde de verimliliğin artırılması, kaliteli ve sağlıklı gıdanın üretilmesi için neler yapılmalı gibi çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Yarışmada birinci olan Osman Bektik (37) ise birinci olmasının çobanlığı severek ve isteyerek yapmasından kaynaklandığı belirterek, “Diğer arkadaşlarımın da başarılı olmasını isterdim ama sonuç böyle. Yarışma sayesinde hayvancılık ve yetiştiricilik açısından, ülkemize, vatanımıza daha iyi daha güzel hayvanlar yetiştirilmesi açısından bilgilendik, öğrendik. Bu yarışma bize elbette katkıda da bulundu” dedi. 

Yarışmanın ardından protokol üyeleri tarafından yarışmacılara ödülleri verildi. Yarışmaya Vali Aykut Pekmez,  sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!