Aksaray’da 39.turizm Haftası Kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Aksaray’da 39.turizm Haftası Kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 09:41

15-21 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA KUTLANAN TURİZM HAFTASI, AKSARAY'DA DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR.

15-21 Nisan Turizm Haftası, Aksaray’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Aksaray’ın önemli turizm merkezlerinden Güzelyurt ilçesi Kent Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Turizm Haftası açılış programına katılan Aksaray Valisi Şeref Ataklı yaptığı konuşmada, Aksaray’ın turizm potansiyeline sahip bir il olduğunu ancak bundan yeteri kadar yararlanamadığını söyledi. Turizm konusunda özel sektörün devreye girmesi gerektiğini vurgulayan Vali Ataklı, "Her şey devlet yatırımları ile sonuçlandırılmıyor. Devletin bir desteği olacak ancak özel sektörün de yatırıma dönük çalışmalar yapması gerekiyor. Biz özel sektörün turizm sektöründe yapacağı yatırımları maddi manevi her şekilde destekleriz. Bu konuya özel sektörün ilgi duymasını bekliyor, istiyorum" dedi.
Turizm faaliyetlerinin sadece kurum kuruluşların yaptığı faaliyetler olmadığını ifade eden Vali Ataklı, "Hasandağı kayak merkezi, Ihlara Vadisi’nde düzenleme çalışmaları, hediyelik eşya üretimi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Sahip olduğumuz değerleri turizme en etkin şekilde kazandırmak, tarım-hayvancılık, sanayi ile beraber üçüncü ayak olarak turizmi etkin olarak vatandaşların istifadesine sunmak istiyoruz. Turizm zihniyetini herkesin edinmesi gerekiyor. Bu zihniyet olmazsa biz bakarız, o bakar karşılıklı bakışırız. Bu konuda hep bir araya gelerek bir sinerji oluşturmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan da konuşmasında, her yıl düzenlenen Turizm Haftası kutlamalarında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini söyledi. Aksaray’ın Kapadokya bölgesi içerisinde turizm değerleri, kültürel özellikleri ile potansiyeli yüksek olan bir il olduğunu, 2014 yılında Aksaray’ı bölge içerisinde 1 milyon bin 76 turistin ziyaret ettiğini söyledi. Güzelyurt, Ihlara, Manastır Vadisi, Saratlı Yeraltı Şehri, Sultanhanı Kervansarayı gibi ziyaret noktalarında bu sayıya ulaşıldığını belirten Doğan konaklama konusunda yatırımların da artış gösterdiğini söyledi. Konuşmaların ardından Turizm Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Program Devlet Halk Dansları Topluluğunun gösterisi ve Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Nilgün Kızılcı’nın konseri ile devam etti. Büyük beğeni alan gösteriler ilgiyle izlenirken gösteriler sonunda Güzelyurt ve Gülağaç ilçeleri Halk Eğitim Merkezlerinin El Sanatları Sergisinin de açılışı yapıldı.
Programa ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurumlarının müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!