Aksa Enerji'nin Afrika'daki birinci fuel oil santrali devrede

Güncelleme Tarihi:

Aksa Enerjinin Afrikadaki birinci fuel oil santrali devrede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 14:36

Aksa Enerji'nin Afrika'daki birinci fuel oil santrali devrede

Haberin Devamı

İstanbul, 13 Nisan (DHA) - Aksa Enerji’nin Afrika’daki ilk yatırımı olan ve fuel oil (heavy fuel oil - HFO) ile çalışan elektrik enerjisi santrali Gana Cumhuriyeti’nde üretime başladı. 

Aksa Enerji’den yapılan açıklamaya göre, rotasını Afrika’ya çeviren şirketin Gana Cumhuriyeti’ndeki fuel oil santrali üretime başladı.

Aksa Enerji’nin Madagaskar Cumhuriyeti’ndeki fuel oil santralinin Temmuz ayı sonunda, Mali’de Cumhuriyeti’ndeki fuel oil santralinin de Haziran ayı sonunda devreye alınması bekleniyor. 

Afrika yatırımlarının ilk adımını Gana Cumhuriyeti’nde atan Aksa Enerji’nin, 2017 yılı içinde kurulu gücünü 300 MW’ın üzerine taşımayı hedeflediği santral, tamamıyla devreye girdiğinde, ülkenin elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 15’ini karşılayacak.

Santralde üretilecek elektriğin tamamı Gana’ya alım garantili olarak dolar bazlı fiyat üzerinden uzun vadeli enerji satış anlaşması ile satılacak. Aksa Enerji’nin üretilecek elektrik için altı buçuk yıl satış garantisi bulunuyor. 

Gana'daki fuel oil santralinin ardından Madagaskar ve Mali Cumhuriyetlerinde de elektrik üretmek için gün saydıklarını belirten Aksa Enerji Grup Başkanı, CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Uygun, Gana Cumhuriyeti, Madagaskar Cumhuriyeti ve Mali Cumhuriyeti ile yaptıkları anlaşmalarla Afrika’da varlıklarını güçlendirdiklerini belirtti.

Gana Santralinin ilk 192.5 MW’lık bölümünün devreye girdiğini belirten Uygun, “Öncelikli hedefimiz bu santralin kurulu gücünü 2017 yılı içinde 250 MW olarak belirlenen ilk faz gücünün üzerine çıkararak, 300 MW’ın üzerine taşımak. Bunun yanı sıra Madagaskar santralimizin Temmuz ayı sonunda, Mali santralimizin ise Haziran ayı sonunda devreye girmesini öngörüyoruz. Hızlı kurulumumuz ve know-how’ımız ile birlikte Aksa Enerji olarak Afrika’da güven yarattık ve farkımızı ortaya koyduk” dedi.

Aksa Enerji’nin Madagaskar Cumhuriyeti’nde 120 MW kurulu güce sahip olacak fuel oil santralinin 66 MW güçteki ilk kısmının Temmuz ayı sonu itibarıyla devreye alınması planlanıyor.

Santralde üretilecek elektrik için 20 yıl satış garantisi mevcut. Şirket bunun yanı sıra Mali’nin başkenti Bamako’da da 40 MW kurulu güçteki fuel oil santralinin inşaatına hızla devam ediyor. Mali Santrali’nin ise Haziran ayı sonunda devreye girmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!