Akreplerin gecesi

Güncelleme Tarihi:

Akreplerin gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin ‘‘doğum gününü’’ kutlamak için Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen ‘‘Çok Özel Bir Gece’’ ilerleyen saatlerde bir ‘‘Akrep Gecesi’’ne dönüştü. Gecede konuşan astrolog Yasemin Boran, 2000'li yıllarda Türkiye'yi bekleyen sorunların üstesinden gelmek için insanlar arası dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Sepetçiler Kasrı'ndaki ‘‘Çok Özel Bir Gece’’yi Hürriyet Gazetesi yazarlarından astrolog Yasemin Boran organize etti. Gecenin diğer bir önemli konusu da ‘‘Altın Işık Astroloji ve Bilimsel Araştırmalar Derneği’’nin doğuşuydu. Türkiye'nin içine girdiği değişim süreciyle uyumlu olarak derneğin yapacağı çalışmalardı. Konuşmasında 2000'li yıllara girerken Türkiye'yi ve dünyayı bekleyen önemli gelişmelerin üstesinden gelmek için insanların dayanışmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yasemin Boran, astrolojik açıdan özellikle Mayıs 2000 tarihine dikkat çekti. Boran, bu tarihte 6 gök cisminin Boğa Burcunda dizileceğini ve bunun doğurabileceği sonuçları ‘‘bilincimizi yükselterek’’ olumlu bir etkiye dönüştürebileceğimizi söyledi. Boran, şöyle konuştu:

TÜRKİYE'NİN BURCU

‘‘Türkiye'nin burcu olan Akrep'in almış olduğu etkiler, çok büyük değişimleri haber veriyor. Aslında uzun zamandır bir değişim sürecinin içinde bulunuyoruz, ancak 17 Ağustos 1999 günü büyük bir sarsıntıyla uyandık ve böylece değişimin açık seçik farkına vardık. Ancak, bu uyanışımız çok ani ve sarsıcı olduğu için şu anda bir şaşkınlık ve uyku mahmurluğu içinde bulunuyoruz. Şimdi tam olarak uyanmamız ve uyuklamakta olanları da uyandırmamız gerekiyor. Bu uyanışın yarattığı büyük enerjiyi, bilincimizi yükseltmek ve özgür olmak için kullanmalıyız. Çünkü, özgürlüğü sembolize eden Kova Çağına giriyoruz. Özellikle de zihnimizi özgürleştirmeliyiz. Yoksa bu güçlü enerji bir çeşit delilik yaratabilir.’’

SEÇKİN KONUKLAR

Yasemin Boran'ın düzenlediği ‘‘Çok Özel Bir Gece’’de en çok Akrep Burcu konuşuldu. Gecenin konukları da özeldi. Başta ‘‘Atatürk Society of Amerika’’ Başkanı Hüdai Yavalar olmak üzere, Zerrin-Giray Bilimer, Orhan Kural, Nermin-Pamir Bezmen, Nükhet Eczacıbaşı, Yahşi Baraz, Zeynep Toros, Prof. Levent Altaş, Tuluhan Uğurlu, Nuran Turan, Cahit Uçuk, Yalçın Bayer, Oya Berberoğlu, Füsun Özbilgen, Yazgülü Aldoğan Celal Çapa, Sitare Ergenekon gibi iş, sanat ve basın dünyasının ünlü isimleri toplantıya katıldı.

Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Enerji Bakanı Cumhur Ersümer, Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Samitürk, Devlet Bakanları Edip Safter Gaydacı ve Hasan Gemici, kutlama telgrafı gönderdiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!