AKP'li il başkanı bürokrat denetledi

Güncelleme Tarihi:

AKPli il başkanı bürokrat denetledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2003 01:52

AKP İzmir İl Başkanı Ali Aşlık, kentteki tüm resmi kuruluşlardan faaliyet ve kadro durumunu bildiren birer rapor istedi. Bürokratların ‘kadrolaşma çabası’ olarak niteledikleri uygulamayı Aşlık, ‘‘Devlet politikasını siyaset yönetir’’ diye savundu.

İZMİR'de AKP İl Başkanlığı, kentteki resmi kuruluşların il ve bölge müdürlüklerine seri ziyaretler düzenleyerek, başta personel sayısı ve nitelikleri olmak üzere, faaliyet dosyası hazırlamalarını istedi. Bu tutum bürokratlar arasında şaşkınlık yarattı. Bürokratlar, Vali Alaaddin Yüksel'in milletvekillerine yönelik hazırladığı toplantıya hazırlanırken, AKP İl BaşkanıAli Aşlık'ın bu girişimi tepkiye neden oldu. Aşlık ise ‘‘Devlet politikasını siyaset yönetir’’ diyerek, il başkanı sıfatıyla bürokratları denetlemenin hakları olduğunu ileri sürdü.

MUMCU'NUN İZİNDE

Seçim öncesi açıklamalarında, iktidara gelmeleri halinde kamu kuruluşlarında kadrolaşma yapmayacakları sözü veren AKP'liler, kadrolaşma sinyalleri vermeye başladı. Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu'nun toplu atama kararıyla kendini gösteren kadrolaşma eğilimi, şimdi tabana yayıldı. AKP Genel Merkezi'nin atamalarda il başkanlıklarının görüşleri doğrultusunda hareket edeceği yönündeki haberler, teşkilatı harekete geçirdi. Seri halde kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlüklerini ziyaret eden AKP İzmir İl Başkanı Ali Aşlık ve Yönetim Kurulu üyeleri, bürokratlardan neredeyse brifing istedi.

AŞLIK: GAYET DOĞAL

Bu tutumlarının doğal olduğunu iddia aden Başkan Ali Aşlık, şöyle konuştu:

‘‘Bürokratlardan faaliyetleri ve sorunlarla, personel kapasitesi hakkında bilgi istedik. Bunu istememiz doğal. Bazı kamu kuruluşlarında az, bazılarında ise fazla personel çalıştırılıyor. Bu zaten devlet tarafından istenecek. Ama bürokratların personel sayısı konusunda doğru bilgi vereceğinden emin olamayız. Denetlemek durumundayız. Biz de bunu yapıyoruz.’’

VALİ YÜKSEL SESSİZ

Siyasetin direkt kamuya hizmetlerine girmesinin de doğal olduğunu ileri süren AKP İzmir İl Başkanı Ali Aşlık, ‘‘Devlet politikasını siyaset yönetir. Biz şahıslara indirgemiyoruz. Bürokratların Ankara'yı yanıltabileceğini gözönünde tutarak, otokontrol mekanizması kuruyoruz’’ dedi. Bu arada Vali Alaaddin Yüksel konu hakkında açıklama yapmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!