AKP-Çankaya arası darağacı

Güncelleme Tarihi:

AKP-Çankaya arası darağacı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Yasası’nda yapılan değişikliğe tepki göstererek, “Bu yasal adım antidemokratiktir. AKP ile Çankaya arasında kurulan darağacında, adaletin boynuna yağlı ilmek bir kez daha geçirilmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında şunları söyledi:

Hırsızlığın atleti

Şeytani hesapların istikameti hep aynı tarafı işaret etmektedir. AKP hırsızlığın uzun parkur atletidir. Millete gülerken küfretmenin sinsiliğidir. Hukuksuzluğun ‘one minute’çü kurnazlığıdır. MİT Kanunu’nun 26’ncı maddesi, yürüyen hukuksal sürecin kesilmesi amacıyla yeniden tanzim edilmiştir. Bu yasal adım antidemokratiktir, siyasi ilkelliğin ve kabile mensubiyetinin bir görüntüsüdür. Yavuz hırsız ev sahibini bastırmıştır.

Gül, AKP yelkeni

AKP, maç oynanırken kural değiştirmiştir. AKP teklife cuma karar verip, salıya komisyona getirmiş, birkaç gün içinde de yasalaştırmıştır. Büyük resim tutkunu Cumhurbaşkanı hızını alamayıp değişikliği anında onaylamıştır. AKP ile Çankaya arasında kurulan darağacında adaletin boynuna yağlı ilmek bir kez daha geçirilmiştir. Cumhurbaşkanı’nın tutumu son derece sorunludur. Gül’ün AKP’ye yelken olmasının, adaletsizliği düşünmeden ciro etmesinin bulunduğu makamla bağdaşır bir yanı yoktur. AKP, kirli çamaşırlarının serilmemesi amacıyla panik halinde işleyen yargısal sürece kilit vurmuştur. Herhalde KCK’yla olan irtibatının ifşa edilmesinden büyük oranda alerji duymuştur. Böylesi uygulamaya ancak diktatörlükle yönetilen rejimlerde tesadüf etmemiz mümkündür. Hitler, Mussolini, Pol Pot ve Saddam deneyimlerini aratmayacak yanlılıklar dizisi, AKP’yle tekerrür etmektedir. İktidar, kendi hukukunu cunta yönetimlerini aratmayacak biçimde tesis etmektedir.

Vekiller hapiste

Darbecileri koruma altına alan uygulamanın farklı bir versiyonu MİT Kanunu’ndaki düzenlemeyle yeniden belini doğrultmuştur. AKP, bir yanda ‘Vesayetten kurtuluyoruz’ çığlıkları atarken, diğer yanda kalıcı bir vasiliğin kitabını yazmıştır. Başbakan’ın ‘Hiçbir zaman seçilmişleri, atanmışlara kul etmeyiz’ sözleri de boşlukta kalmıştır. Milletin yetkisini almış milletvekilleri dört duvar arasına bırakılmışken, siz bu ifadeleri nasıl kullanmaya yeltenirsiniz? Milletin vekilleri bırakın atanmışlara kul olmayı mahkûmiyetin sillesini yemişlerdir. Bu mudur sizin seçilmişlere gösterdiğiniz ilgi ve alaka?

Çeteleşmeyin

MİT görevlileri hakkında verilen yakalama kararı kaldırılmış ve muhtemelen soruşturma dosyasının karartılması için düğmeye basılmıştır. Başbakan İmralı, Kandil ve KCK üçgenindeki rezaletlerin de üstünü örtmüştür. Başbakan savcılık talebine olumlu cevap vermelidir. Böylelikle MİT arınmalıdır. Sultan Süleyman’a kalmayan dünya, Başbakan’a da kalmayacaktır. Sayın Başbakan çeteleşmeyin, mafyalaşmayın, suç örgütü kurmayın. Başbakan’a tavsiyemiz, kriz yastığına başını koymaması, iftiranın yatağına uzanmamasıdır.

İsrail’i koruyor

NATO Genel Sekreteri, ülkemize ziyarette bulundu. AKP’nin sırtı sıvazlanmış, ağzına bir parmak bal çalınmıştır. Türkiye koridor, ileri karakol tanımlamalarından sonra, şimdi de NATO’nun merkez ülkesi haline gelmiştir. Türkiye’nin bir şekilde üye olmasa da NATO üyesi ülkelerin güzergâhında bulunmasından ötürü, İsrail’i olası İran füzelerine karşı korumaya ve güvenceye aldığı ortaya çıkmıştır.

Türkistan selamı

AKP-Çankaya arası darağacı


DOĞU Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, MHP’nin dünkü grup toplantısına katıldı. Konuşması sırasında dernek üyelerini fark eden Bahçeli, salondaki görevlilere, “Misafirlerimizi rahat ettirin” talimatı verdi. Dernek heyetinden bir kişinin, “Sayın Genel Başkanım, size Doğu Türkistan’ın selamını getirdik” diye seslenmesi üzerine MHP Lideri Bahçeli, teşekkür etti. Bahçeli, grup toplantısının ardından dernek üyeleriyle ayaküstü bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Hasan TÜFEKÇİ / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!