AKM’de Kastamonu rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

AKM’de Kastamonu rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2008 00:00

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Başkent’te Kastamonu Günleri"nde, bölgenin tarihi ve turistik güzellikleri ile yöresel ürünleri tanıtılıyor.

Kastamonu Valiliğinin ile kamu kurum ve kuruluşları ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin desteğiyle Ankara’da düzenlenen "Başkent’te Kastamonu Günleri" etkinlikleri, büyük ilgi görüyor.

Ankara’da yaşayan Kastamonuluların buluşma adresi olan etkinliklere katılan çok sayıda kişi, bölgenin tarihi ve turistik özelliklerini tanıma fırsatı bulurken, yöresel yiyecek ve içeceklerin de tadına bakma şansı yakalıyor.

Kurulan stantlarda yöre mutfağına özgü sacda yapılan etli ekmek ve pastırmalı pideler ile hamsi tavanın tadına bakan ziyaretçiler, tatlı olarak da çekme helva ve cevizli burmayı tercih ediyor. Kuşburnu, elma, erik gibi organik meyvelerden üretilmiş marmelatların yanı sıra dağ çileği ve yaban gülünde yapılmış reçeller, ağızlarının tadını bilenlerin ısrarla aradığı ürünler arasında yer alıyor. Tosya’nın ünlü pirinci ise özellikle lezzet düşkünlerinin ilk sorduğu ürün oluyor.

Hediyelik eşya almak isteyenlerin gözdesi ise İnebolu’daki tarihi evlerin maketlerinden oluşan gece lambaları, Kastamonu’nun simgesi "Şerife Bacı"nın cephane taşıyışını sembolize eden minyatür kağnı arabaları, yöreye özgü el dokulamaları ve başörtüleri ile taş baskı yapılan örtüler oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!