Akıllı mobilya kullanımı yaygınlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Akıllı mobilya kullanımı yaygınlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 12:39

Akıllı mobilya kullanımı yaygınlaşıyor

Haberin Devamı

MERSİN Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cevdet Saçlı, "Akıllı mobilyalar artık lüks değil, ihtiyaç" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Cevdet Saçlı, elektronik ve teknolojik aksamlarıyla standart mobilyalardan daha fonksiyonel olarak üretilen akıllı mobilyalarır diğer akıllı ürünler gibi hızla yaşamdaki yerini aldığını söyledi. Saçlı, akıllı mobilyalar artık lüks değil, ihtiyaç olduğunu belirterek, "Teknolojinin dekorasyona yansımasıyla oluşturulan akıllı mobilyalar ‘İnsan aklının mobilyaya uyarlanması’ hali oldu. Akıllı mobilya kullanımının en hızlı yayılan ülkelerden biri de Türkiye’dir. Türkiye, akıllı mobilya kullanımında dünyada ilk 10'da yer alıyor. Ayrıca Türkiye’de, mobilya ihracat tutarının ithalattan büyük olduğu ikinci sektör mobilya sektörüdür" diye konuştu.
Akıllı mobilyaların insan hayatına büyük kolaylık sağladığını ifade eden Saçlı, "Türkiye’de bebeklerin, çocukların, yetişkinlerin, yaşlıların ve engellilerin uyku esnasında veya uyanıkken karşılaşabilecekleri sağlık problemlerini doğru ve zamanında algılayarak yaşam kalitesinin yükseltilmesine yardımcı olan akıllı yatak üretiliyor. Ev sahiplerinin en fazla şikayetçi olduğu konulardan biri mobilyaların ve halıların lekelenmesidir. Bunun için anti bakteriyel asla leke tutmayan kumaş üretiliyor. Görme engellilerin sosyal hayata katılımına katkı sunacak gardırop üretiliyor. Bu gardırop sayesinde görme engelliler barkod okutarak gardıroptaki kıyafetlerin rengini ve doğru kombini sesli öğrenebilecekler, daha önceden tanımlanmış kıyafetlerin dolabın hangi bölümüne konulması ve alınması gerektiğini sesli komutla anlayabilecekler. Yangın tehlikesine maruz kalabileceği düşünülen mekânlarda yangını geciktirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla mobilyalarda kullanılan son kat vernik üretildi. Bu vernik, özel bağlayıcı yapısı sayesinde uygulandığı yüzeyin açık ateşe maruz kalmasına rağmen çok çabuk alev almasını önlemektedir. Yine mobilya yapımında kullanılmak üzere, nano teknolojiyle bor katkılı yanmaz boya üretildi."
Saçlı, gelişen teknolojiyi kullanmalı, çağa ayak uydurulması gerektiğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Akıllı mobilyalar kısa zamanda hepimizin evine, iş yerine girecek. Çok fonksiyonlu kullanıma sahip bu mobilyalar hayatımızı kolaylaştıracak. Ayrıca farklı tasarımlardaki birçok akıllı mobilya da yaşam alanımızı oldukça genişletecek."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!